Насловна Друштво Оштетили буџет Општине Даниловград за око 32 хиљаде еура

Оштетили буџет Општине Даниловград за око 32 хиљаде еура

0
ПОДИЈЕЛИ

Инспектори Сектора криминалистичке полиције јуче су по налогу Специјалног државног тужилаштва ухапсили начелника даниловградског катастра Драгана Џаковића и директор тамошњег Комуналног предузећа Здравка Симоновића.

Двојица јавних функционера сумњиче се да су злоупотребом службеног положаја и незаконитом куповином земљишних парцела за ново градско гробље оштетили буџет Општине Даниловград за око 32 хиљаде еура.
Инспектори СКП-а, који су на овом предмету радили од 2014. године, јуче у раним јутарњим сатима, тачније око 6.30, закуцали су на врата Џаковића и Симоновића, а убрзо потом, обојица су приведени и јуче саслушани у просторијама Специјалног државног тужилаштва.

Из Одсјека за борбу против организованог криминала и корупције казали су да је хапшење даниловградских функционера резултатдвогодишње истраге коју су спроводили полицијски инспектори у сарадњи са Специјалним државним тужилаштвом.

Истражитељи су почели да чешљају по Комуналном још 2014. године, када су се у медијима појавиле оптужбе де у вези са планом локалних власти да ново гробље граде на парцели од 14.721 квадрата за коју су одборнику ДПС-а Веселину Митровићу платили 120.000 еура. Све је правдано јавним интересом а та средства су обезбијеђена из Инвестиционо-развојног фода (ИРФ).

Медији су раније објавили да је земљиште у Вељем пољу купљено без претходне процјене вриједности и утврђивања јавног интереса те да је све договорено у канцеларији јуче ухапшеног Џаковића.

Три Митровићеве парцеле укупне површине 14.721 квадратних метара, експроприсане су наводно, на захтјев Симоновића а Џаковић је, како се сумња, експропријацију омогућио без испуњења свих законских услова који су били у његовој надлежности.

Директор Коумналног је, како се сумња, Управи за некретнине поднио предлог за експропријацију на основу Одлуке о доношењу Просторно-урбанистичког плана (ПУП). Џаковић је тај предлог и предложену цијену прихватио без нарочитих процјена и провјера, а осим тога, дозволио је наводно и да се Комунално упише у катастарским подацима као власник парцеле, прије него што су, сходно рјешењу о експропријацији, исплатили новац Митровићу.

Три парцеле Веселина Митровића укупне површине 14.721 квадратних метара, експроприсане су наводно, на захтјев Симоновића, а Џаковић је, како се сумња, експропријацију омогућио без испуњења свих законских услова који су били у његовој надлежности.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here