Насловна Политика Оставке у подгоричком ДПС-у: Одлазе Вучелић и Мугоша

Оставке у подгоричком ДПС-у: Одлазе Вучелић и Мугоша

3
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник подгоричког одбора Демократске партије социјалиста Владан Вучелић највјероватније ће ускоро поднијети оставку на ту функцију због лошег резултата странке у главном граду на парламентарним изборима одржаним 16. октобра прошле године.

Очекује се из истог разлога и скора промјена на мјесту секретара подгоричког ДПС-а. Ту функцију тренутно обавља Миомир М. Мугоша.

Према сазнањима „Дана“, Вучелић се на овакав потез одлучио након сједнице подгоричког одбора ДПС-а, одржане прије неколико дана, на којој је предсједник партије Мило Ђукановић потенцирао питање одговорности за лош изборни резултат странке на парламентарним изборима 16. октобра прошле године на нивоу главног града.

Како је „Дану“ речено у врху подгоричког ДПС-а, Вучелић највјероватније неће чекати најављену сједницу предсједништва странке на којој ће бити разматрано питање одговорности за лош изборни резултат, већ ће прије тога поднијети оставку.

Демократска партија социјалиста је на локалним изборима у Подгорици 2014. године освојила 49.051 глас, а на парламентарним у октобру прошле године 48.561. За ДПС је на парламентарним изборима 2012. године у Подгорици гласало 47.642 бирача.

Ђукановић је пред члановима подгоричког ДПС-а искалио незадовољство чињеницом да та партија у главном граду не може да добије много више гласова. Указујући на одговорност најистакнутијих челника локалног ДПС-а за лош изборни резултат, Ђукановић је подвукао да сматра да функције предсједника и секретара подгоричког одбора треба професионализовати.

Како је нагласио, не могу се на квалитетан начин ове функције обављати упоредо са директорским у јавним предузећима и институцијама. Вучелић је директор подгоричког Водовода а Миомир М. Мугоша Пореске управе.

Током дискусије, предсједник ДПС-а је признао да и он сноси дио одговорности за лош изборни резултат у главном граду, са позиције координатора за Подгорицу.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Konačno, u nečemu se moram složiti sa Đukanovićem! Mislim da je u pravu što traži odgovornost za relativno loše izborne rezultate u Podgorici jer ako se ima u vidu bezočna i besomučna centralizacija koju sprovodi režim, a koja se svodi na uništenje sjevera, primorja (svega osim Glavnog grada) i nekontrolisano „sipanje“ svih para u Podgoricu, čudo je kako svi u „metropoli“ ne glasaju za DPS!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here