Насловна Политика Оставка Маровића не аболира ДПС од криминала

Оставка Маровића не аболира ДПС од криминала

0
ПОДИЈЕЛИ

Колико год ДПС покушавао да опере руке од Светозара Маровића, једног од својих највиших званичника, његове оставке не могу значити аболирање одговорности странке којој припада, поручују из опозиције и НВО сектора.

Послије признања кривице у више случајева, он је поднио оставке на мјесто предсједника Политичког савјета и  партији ставио на располагање чак и чланство.

По ријечима посланика УРА Милоша Конатара, никако се не може говорити само о индивидуалној одговорности, а заборавити оне који су му то омогућили.

Све оно што је урадио, сва непочинства… све оне милионе којима је оштетио Црну Гору…  урадио је тако што су му ДПС и Мило Ђукановић лично омогућили политичку позицију из које је црпио моћ да прави те злоупотребе”, истиче Конатар.

Маровић је, између осталог, био и предсједник Скупштине, потпредсједник Владе и задњи предсједник Србије и Црне Горе.

Члан Предсједништва СДП-а Бојан Зековић казао је да ДПС наставља да бјежи од суочавања са својим “сада већ свима видљивијим  ликом у огледалу”.

ДПС не смије да смијени другог човјека партије Светозара Маровића, већ мора чекати њега да их умилостиви формалном оставком која ће вјероватно бити плаћена новим штетама по грађане Црне Горе”, казао је Зековић.

Са Конатаром се слаже и адвокат МАНС-а Веселин Радуловић.

Маровић је прије свега искористио свој партијски положај. Ни у ком случају није ово могао урадити а да није био високопозициониран у партији”, казао је за “Вијести”. Додаје да одговорност засигурно дијели и Влада, на чијем челу је предсједник ДПС-а.

“Апсолутно се може говорити и о одговорности Владе. Тешко ми можемо говорити да Влада и надлежне службе не знају многе друге ствари које је теже открити, а не што раде њихови најближи сарадници”, истакао је представник МАНС-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here