Насловна Политика Оснивачка скупштина Брајовићевих социјалдемократа 31. јула

Оснивачка скупштина Брајовићевих социјалдемократа 31. јула

2
ПОДИЈЕЛИ

BRAJOVIC

Оснивачка скупштина Социјалдемократа Црне Горе, партије коју формира Иван Брајовић, биће одржана у петак, 31. јула.

Када су у питању кључна програмска документа Статут и програм партије, они ће, према сазнањима Побједе, бити битно другачији у односу на рјешења која су актуелна у Социјалдемократској партији.

Тако је Статутом Социјалдемократа предвиђено да ће предсједник партије, за когаје извјесно да ће бити изабран Иван Брајовић, имати најмање два потпредсједника, који ће се као и предсједник, бирати на Конгресу. По Статуту СДП-а само се предсједник бира на Конгресу, који касније Главном одбору предлаже свој тим, Предсједништво и потпредсједнике партије.

Кључна промјена у Статуту је кандидациони поступак у којем се дозвољава било којем члану партије да се кандидује на највише партијске функције. Детаљно се разрађује процес за избор органа партије гдје се отвара простор да се свако кандидује за партијске функције које се бирају тајним гласањем на ГО.

Статутом Социјалдемократа предвиђено је формирање форума омладине, форума жена као и форума пензионера, што је новина на црногорској политичкој сцени. Такође, Статутом Социјалдемократа је предвиђен знатно већи састав главног одбора који ће имати укупно преко 100 чланова.

Када је у питању програм, у кључном партијском документу се чланство у ЕУ и НАТО наводи као кључни државни приоритет.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Koliko je ovdje lopova u ovoj stranci ,Vuica and copmany,tako se to radi ,ukrades pa ti sef kaze e sada rasturaj stranku,takava je citava druzina u SKUPSTINi.Ova drzava se mora samo dobru nadati.MONTENEGRO,e kukala vi majka sta vas ceka.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here