Насловна Друштво Османи пријети комшијама да ће их запалити и побити

Османи пријети комшијама да ће их запалити и побити

0
ПОДИЈЕЛИ

Етон Османи, који се са још двије Ромкиње доселио у оронуле објекте на имању на којем се годинама одлаже смеће, отпад и угинуле животиње, у близини Опште болнице, пријети комшијама да ће их све запалити.

„Овдје смо дошли из Пећи. Живимо и никоме не сметамо. На кантама једемо и ложимо ватру. Не смије нико да дође да нас избаци одавде. Убићу га ја одмах. Полиција је долазила и рекла нам да можемо да останемо. Мене су неколико пута слали у затвор, а ако ми дође све ћу да их запалим и побијем овдје“, казао је Османи.

Они тврде да су дошли из Пећи, те да су тражили помоћ надлежних, али да нико неће да им изађе у сусрет због чега су приморани да живе на запуштеном имању. Иако се годинама суочавају са проблемима због јавне депоније у близини њихових кућа и дворишта, мјештани Улице Пека Павловића додатно су оптерећени понашањем нових комшија. Момир Ненезић, чија се кућа и имање налази уз оронуле објекте и сметлиште каже да се плаши да му Роми не запале кућу и тако директно доведу у опасност његову породицу.

„Они сваки дан, а посебно увече ложе ватру и пале пластику. Од дима и смрада не можемо ни прозор ни врата да отворимо. Сада и јавно пријете да ће све да запале, заиста смо забринути за безбједност наших породица“, поручује Ненезић.

Проблем са напуштеним имањем, које је након смрти власнице Видосаве Јелић подијељено на око 30 насљедника, мјештани узалудно покушавају да ријеше годинама. Умјесто проналажења решења у Општини и Комуналној полицији, мјештани тврде да су само наилазили на пребацивање одговорности и образложење да се ради о приватном посједу, пренијеле су Вијести.

„Прије неколико мјесеци из Општине, након нашег обраћања медијима, јавно је речено да ће проблем бити ријешен, те да ће се предузети законске мјере, али од тога већ пет мјесеци нема ништа“, истиче Ненезић.

Мјештани апелују да је ситуација алармантна и да након више од двадесет година коначно Општина мора да се позабави проблемом који пријети да трајно угрози око десетак домаћинстава у Улици Пека Павловића.

„Ово јесте приватни посјед, али има и за то лијека. Нека их опомену, што би до сада већ требало да су урадили, па ако то не уроди плодом, онда нека Општина очисти о свом трошку, а рачун испостави власницима“, поручује Ненезић.

Због чега локална управа још није предузела законске мјере и ријешила проблем у Улици Пека Павловића, те како ће се однијети према новонасталој ситуацији и пријетњама Рома Етона Османија остаје нам да видимо.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here