Насловна Друштво СПЦ: Одликовање Милораду Симићу за очување српског језичког блага

СПЦ: Одликовање Милораду Симићу за очување српског језичког блага

0
ПОДИЈЕЛИ

Патријарх српски Иринеј уручио је данас орден Светог деспота Стефана Лазаревића Милораду Симићу, сараднику Института за српски језик Српске академије наука и умjетности.milorad simic odlikovanje

Синод Српске православне цркве упознат је са вашим преданим вишедеценијским радом на очувању српског језика и писма и ревносним начином живота у светој Мајци Цркви, рекао је патријарх Иринеј, преноси Информативна служба СПЦ.

У саопштењу се наводи да је Симићу високо одликовање СПЦ додиjељено за његову љубав према цркви, нарочито показану истрајним настојањем и бригом за очување српског језика и писма, као и за израду језичких програма који повезују Србе у земљи и расејању.

Симић је захвалио на признању и истакао да се његов живот и рад своде на учење српскога језика, на бављење српским језиком и на практичну заштиту српског језика и писма. У наше вријеме, невијреме, кад смо имали више разлога да плачемо него да се радујемо, у сплету историјских догађаја крајем 20. века, који су толико подсјећали на покосовско вријеме, као своје животно послушање прихватио сам задатак да српски језик пребацим на нови технолошки колосек, неку врсту Нојеве барке, рекао је Симић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here