Насловна Друштво Оптужени у „Балканском ратнику“: Горан Соковић жели да се преда

Оптужени у „Балканском ратнику“: Горан Соковић жели да се преда

0
ПОДИЈЕЛИ

Пљевљаку Горану Соковићу, оптуженом у предмету “Балкански ратник” пред српским правосуђем, ускоро ће бити стављене лисице на руке.

sokovic

Његов суграђанин Дарко Шарић то је поменуо у сриједу током изношења одбране на суђењу за шверц кокаина, у којем је првооптужени, пише Блиц Црна Гора.

Шарић је рекао да ће се Соковић, који је као и он окривљен да је организатор криминалне групе која је шверцовала кокаин из Јужне Америке у Европу, ускоро предати.

Овим су потврђене незваничне информације објављене прије нешто више од мјесец дана да је Соковић лоциран и да се с њим преговара о предаји. У црногорској полицији јуче ниесу жељели да коментаришу да ли и они учествују у преговорима.

Горан Соковић у бјекству је дуже од пет година, а из Црне Горе нестао је, као и Дарко Шарић, одмах након подизања оптужнице.

Шарић се предао 18. марта прошле године, а један од његових услова био је да прво “слети” на подгорички аеродром гдје је тражио да се види са породицом и својим адвокатом, одакле је опет укрцан у авион и превезен у Београд. Тада је саопштено да је у преговорима са Шарићем активну улогу имала црногорска страна.

Соковић је у Црној Гори био ухапшен 5. фебруара 2010. године, заједно са Дејаном Шекуларцем, али су након пет дана пуштени на слободу јер је српско тужилаштво одбило да достави црногорским властима документацију коју су имали против њих двојице.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here