Насловна Мозаик Општина Котор наставља подршку међународном КоторАрт фестивалу

Општина Котор наставља подршку међународном КоторАрт фестивалу

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Општине Котор Владимир Јокић одржао је пријем за истакнуте умјетнике, виолинисту Романа Симовића, гитаристу Милоша Карадаглића, виолинисту Немању Радуловића као и директора КоторАрт Дон Бранкових дана музике, пијанисту Ратимира Мартиновића, саопштено је из кабинета предсједника општине.

Радуловић, Симовић и Карадаглић бораве у Котору поводом наступа на XВИ КоторАрт Дон Бранковим данима музике. Умјетници су са предсједником Јокићем разговарали о њиховој дугогодишњој сарадњи са Међународним фестивалом КоторАрт, са освртом на повезаност Симовића са фестивалом од настанка и новом функцијом умјетничког директора Дон Бранкових дана музике, бројне наступе Карадаглића од почетака развоја његове свјетске каријере, као и о снажном утиску који су на которску публику оставили наступи Радуловића прије двије ноћи, али и прије двије године.

Радуловић,Симовић,Карадаглић и Мартиновић код Јокића

Музичари су изразили захвалност Општини Котор на значајној подршци КоторАрту и омогућавању континуитета реализације квалитетних програма упркос несвакидашњим околностима у којима се фестивал нашао свега неколико седмица прије планираног почетка.

Да подсјетимо, Министарство културе је без ваљаних аргумената прекинуло уобичајену подршку овој манифестацији која ужива велики међународни углед.

Предсједник Јокић је ставио акценат на овогодишњу снажну подршку Општине КоторАрту и обећао да ће се и убудуће залагати за рјешавање свих питања, на шта обавезује квалитет програма фестивала и његове продукције. Он је нагласио да се фестивал попут КоторАрта природно надовезује на традицију, историју и културу ових простора, те да умјетнички садржаји попут оних које су Немања Радуловић, Роман Симовић и Милош Карадаглић приуштили которској публици треба да буду основа културног живота града.

Виолиниста Роман Симовић, један од амбасадора КоторАрта, истакао је велико задовољство одржаним концертом, пријемом код публике, као и организацијом, нагласивши да држава мора стајати иза пројеката какав је КоторАрт, али и умјетника који је на најбољи начин репрезентују у свијету.

Виолиниста Немања Радуловић је подијелио позитивне импресије везане за наступе на КоторАрту и истакао да фестивал, као и Котор заслужују да буду и даље мјеста сусрета умјетника из цијелог свијета.

Гитариста Милош Карадаглић, такође амбасадор КоторАрта, закључио је да Котор својом историјом, архитектуром и аутентичним амбијентом представља идеално мјесто за умјетност и да КоторАрт, уз адекватно финансирање, у будућности може стајати раме уз раме са најеминтентнијим фестивалима у Европи и свијету.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here