Насловна Друштво Општина Херцег Нови подржала рад туристичких амбуланти

Општина Херцег Нови подржала рад туристичких амбуланти

0
ПОДИЈЕЛИ

Током љетње туристичке сезоне број оних који бораве у Херцег Новом и више је него дупло већи, па је и потреба за здравственом заштитом значајно повећана. Имајући то у виду, у маниру доброг домаћина, Општина Херцег Нови је и овог љета подржала рад туристичких амбуланти на територији нашег града.

„У протеклом периоду показало се да је ово прави потез, те да је поред појачаног рада туристичке амбуланте и дјечијег диспанзера у централној згради Дома здравља на Топлој, од изузетне важности и рад здравствене станице Бијела и амбуланте Игало.

Дом здравља додатно ангажује своје запослене ради пружања медицинских услуга грађанима и туристима, а њихов прековремени рад финансира локална управа, како је предвиђено потписаним Споразумум између Општине и Јавне установе Дом здравља Херцег Нови. Учешће локалне управе износи до 10.000 евра,“ саопштили су из Општине Херцег Нови и истакли:

„На овај начин је и осигурана је боља здравствена заштита током сезоне, реорганизацијом су растерећени изабрани доктори, али је и осигурано да новац оде у праве руке – заслужном медицинском особљу.“

Из Општине Херцег Нови су обавијестили да је по основу споразума ангажовано у складу са потребама: четири љекара за дјецу, једанаест љекара за одрасле, 23 медицинске сестре, као и седам запослених на одјељењу за хемодијализу – до сада укупно 45 медицинских радника.

„Према подацима Дома здравља, током мјесеца јула обављен је 1.141 преглед дјеце и одраслих и дато 398 налога за интервенције, од чега највећи број у главној згради на Топлој. Интевенције су се најчешће односиле на давање инфузија и ињекција, инхалације, обраде повреда.

Пружање здравствене заштите за туристе је на овај начин организовано до 1. септембра,“ саопштено је из ове Општине.

Здравствена јединица у згради Дома здравља и Дјечији диспанзер раде сваког радног дана, празницима, суботом и недељом, од 7 до 21 сат.

Амбуланта у Игалу ради сваког радног дана и суботом у периоду од 7 до 14 сати, а у Бијелој сваког радног дана од 7 до 21 сат и суботом од 07 до 14 сати.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here