Насловна Политика „Опозициона“ тројка би политичком корупцијом да попуни мјеста по дубини

„Опозициона“ тројка би политичком корупцијом да попуни мјеста по дубини

6
ПОДИЈЕЛИ

Двадесетак локалних функционера Демократског фронта из градова са сјевера Црне Горе добило је понуду да у име тројке СДП, Демос и УРА обављају функције у Управним одборима Јавних предузећа, који по Споразуму о слободним и фер изборима припадају опозицији.

Члан Предсједништва Демократске народне партије и посланик ДФ-а Владислав Бојовић потврдио је у изјави за Побједу да је више локалних функционера и симпатизера Фронта добило понуду о уласку у власт.

“Сада имамо као учесталу појаву да се од стране представника бивше опозиционе тројке, предвођене Миодрагом Лекићем, Жарком Ракчевићем и Ранком Кривокапићем, ових дана контактирају грађани, при чему им се нуди улазак у власт и позиција функционера у власти. Заузврат се од њих тражи да се укључе у страначке активности Демоса, УРЕ, СДП-а. Лично сам, као посланик, добио више позива од стране више грађана, који су ми саопштили да су им се, у посљедњих неколико дана, представници бивше опозиционе тројке обраћали са наведеном понудом„, казао је Бојовић.

Према његовим ријечима, ријеч је о још једном у низу примјера који говоре о потпуној немоћи, запањујућој неодговорности, недостатку капацитета и потпуном изостанку озбиљне припремљености три бивша опозициона субјекта, којима је очигледно било важно само да што прије уђу у владу и кабинет Мила Ђукановића, у нади да ће тамо и остати.

vladislav bojovic dnpОвдје се ради и о злоупотреби тешке економске ситуације великог броја грађана, којима се даје оваква једна понуда, а која има све елементе политичке корупције, партијског запошљавања и куповине гласова кроз злоупотребу државних ресурса. О евидентној немоћи говори и чињеница да су лидери бивше опозиционе тројке за нове функционере власти поставили лица која су одборници свјесно их гурајући у сукоб интереса. С тим у вези, поставља се питање зашто Агенција за спречавање корупције ова лица штити и зашто од њих не затражи да под хитно поднесу оставке на мјеста одборника„, рекао је Бојовић.

Бојовић је додао да су пробијени сви рокови за постављења у дубини имајући у виду да је од формирања Владе прошло више од мјесец дана.

Након што је прошло више од мјесец дана од Избора Владе можемо да констатујемо да је увелико пробијен рок, прописан лекс специјалисом, за постављење нових лица у државним органима, предузећима и органима локалне управе у такозваној влади изборног повјерења, а да ни половина од најављеног броја није постављена и ангажована„, рекао је Бојовић.

Рок за сва постављења по Лекс специјалису је 15 дана од формирања Владе. Очито да број мјеста које је опозициона тројка добила у расподјели премашује партијске капацитете опозиционе тројке.

6 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here