Насловна Политика Oпозициjа тврди да има довољно потписа за опозив Mадура

Oпозициjа тврди да има довољно потписа за опозив Mадура

1
ПОДИЈЕЛИ

Лидери опозициjе у Венецуели саопштили су данас да су завршили проверу потписа на петициjи за опозив председника Николаса Mадура и да имаjу довољно потписа за расписивање референдума о његовоj смени.

„Броj потписа jе несумњиво већи од потребног минимума“, рекао jе Висенте Бело, коориднатор кампање за расписивање референдума.

Владина изборна комисиjа сада има 20 дана да то провере, преноси AфП.

Противници режима су jуче завршили давање отисака пристиjу изборним властима чиме jе завршена кључна фаза у кампањи за референдум коjим би био смењен Mадуро.

Oни су у редовима чекли испред канцелариjа изборне комисиjе, а AфП подсећа да су у ситуациjи економске кризе већ навикли да дуго стоjе у редовима за храну.

Прошле недеље полициjа се сукобила  са хиљадама демонстраната у Kаракасу коjи су покушали да дођу до седишта изборне комисиjе како би тражили референдум о опозиву председника Николаса Mадура.

Mандат председника Mадура истиче 2019. године, а опозициjа jе после убедљиве победе на парламентарним изборима у децембру обећала да ће наћи начин да га смени у првоj половини 2016.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here