Насловна Политика Опозиција спремила стратегију како ДПС не би минирао избор Краповића

Опозиција спремила стратегију како ДПС не би минирао избор Краповића

2
ПОДИЈЕЛИ

Одборници опозиције ће уочи тајног гласања за градоначелника Будве добити посебне фломастере како би се отклонила могућност да неко не гласа за Драгана Краповића из Демократске Црне Горе, сазнају “Вијести”.

Више саговорника “Вијести” казало је да ће свака партија имати одређену боју фломастера, како би се спријечила могућност да гласачки листић неког од одборника буде неважећи.

Као и приликом избора Лазара Рађеновића за градоначелника свака партија ће прије гласања имати своју боју. Краповић мора имати подршку свих 17 представника опозиције, а након ранијих дешавања у неким општинама ништа се неће препустити случају”, казао је саговорник “Вијести”.

Према договору опозиције,  Краповић ће на челу Будве бити двије године, након чега би га  на том мјесту замијенио Марко Бато Царевић из Демократског фронта.

opozicija-budva-01Уколико свих 17 од 33 одборника у градском парламенту не би гласали за Краповића, опозиција би према Статуту новог кандидата могла да предложи тек за пола године. Из Демократске партије социјалиста (ДПС) су раније најавили да ће предложити свог кандидата за градоначелника.

Предсједник Скупштине општине Будва Веселин Марковић заказао је за сјутра сједницу на којој ће  бити конституисани скупштински одбори и изабран нови предсједник Општине.

Марковић је за петак заказао још једну сједницу, на којој ће бити разматран ребаланс буџета.

“Осим ребаланса буџета за 2016. годину, на сједници ће бити разматран, на мој предлог, и Предлог одлуке о привременом финансирању Општине Будва за период од 1. јануара до 31. марта 2017. године. Ова одлука се мора донијети до 31. децембра с обзиром на то да није усвојен буџет Општине за 2017. Тиме се омогућава несметано функционисање локалне управе до усвајања општинског буџета. Спречава се и могућност да због недоношења ове одлуке Влада уведе привремене мјере”, наводи се у одлуци Марковића.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here