Насловна Политика Опозиција спрема заједничку платформу: Избори се морају поновити

Опозиција спрема заједничку платформу: Избори се морају поновити

6
ПОДИЈЕЛИ

Представници „грађанске опозиције“ и Демократског фронта (ДФ) би до краја седмице требало да се усагласе око текста платформе којом ће од Демократске партије социјалиста (ДПС) тражити понављање избора, сазнају Вијести.

Представници опозиције би у платформи требало да наведу услове које власт треба да испуни како би се вратили у парламент, а биће понуђени модели за припрему избора који би 2018. године требало да се одрже заједно са предсједничким. За иницијативу су, према тврдњама саговорника Вијести, задужени челници „грађанске опозиције“, а очекује се да иза платформе стане и Демократски фронт.

Опозиција интензивно преговара и тражи моделе за обезбјеђивање услова за одржавање фер и демократских избора до 2018. године. Бојкот парламента се наставља док не буду испуњени наши захтјеви, јер овако формираној власти нећемо давати легитимитет.

Очекујемо да представници ДПС-а пажљиво размотре нашу платформу како би се држава извукла из политичке кризе, казао је један од саговорника Вијести из опозиције.

Према једном саговорнику Вијести, у платформи би требао да буде затражено да опозиција добије мјеста коминистара у Влади, како би се припремили избори, док према тврдњама другог саговорника то није разматрано.

Предсједник Социјалдемократске партије (СДП) Ранко Кривокапић недавно је најавио да ће опозиција формулисати платформу и обратити се ДПС-у и осталима како би почели са договорима о изласку из политичке и економске кризе. Кривокапић је тада рекао да је полазни став доћи до термина датума одржавања поновних избора, наводећи да се након тога може преиспитати враћање опозиције у парлмент.

Опозиција би у том случају, како је појаснио, у пуном капацитету рада договарала услове за поновљене изборе. Опозиција не признаје резултате октобарских избора и бојкотује рад парламента, захтијевајући да се претходно истраже наводи о покушају државног удара на дан избора. Они су одбили предлог комесара за проширење Европске уније Јоханеса Хана за парламентарну истрагу која би се бавила дешавањима 16. октобра.

Према тврдњама саговорника Вијести, опозиција за сада не разматра могућност организовања протеста, иако су то на заједничким састанцима предлагали функционери Демократског фронта. Да Брисел не гледа благонаклоно на протесте опозиционарима је указано током недавне посјете Подгорици, након чега су и челници Фронта оцијенили да због очувања јединства опозиције неће инсистирати на протестима.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Od opozicionih stranaka koje su izašle na izbore 16. 10. Demos, URA i SNP skoro da ne postoje, pa ne znam u čije ime oni pregovaraju

  • 0
   0

   Toliki koliki su, oni su planirali da posle oktobarskih izbora vode glavnu riječ u vladi, a Krivokapić je trebalo da bude premijer. DF-u su namijenili sporednu ulogu. Eto u kakvom filmu oni žive. Ono za šta se zalaže DF nije dolazilo u obzir da bude državna politika.

   • 0
    0

    Snaga stranaka iz Ključa je minorna, oni to znaju i samo im je namjera da što više naškode DF-u i Demokratama, naročito kad su se dokopali poslednje ankete:

    CG: DPS 41 odsto, DF 23, Demokrate 13, SDP 6, SD 3, SNP 3, BS 2, Demos 2, URA 1…

    U Nikšiću: DPS 45 odsto, DF 30, Demokrate 11, SDP 4, SNP 2, SD 2, Demos 1, URA 1… Ovi iz Ključa ne mogu preći cenzus u NK i CG

 2. 0
  0

  Представници опозиције би у платформи требало да наведу услове које власт треба да испуни како би се вратили у парламент, а биће понуђени модели за припрему избора који би 2018. године требало да се одрже заједно са предсједничким. За иницијативу су, према тврдњама саговорника Вијести, задужени челници грађанске опозиције, а очекује се да иза платформе стане и Демократски фронт.

  znaci pocelo popustanje,dugo ste i izdrzali bogami,samo nemojte se saliti jer nesto drugo se govrilo ovih dana,sve mi se cini da je sindrom Paja svuda oko nas!

 3. 0
  0

  Ljudi od ovoga nema nista samo pogledajte sramno ponasanje prevaranata lekica becica milica rakcevica i krivokapica kako se ponasaju prema frontu najacem opozicionom savezu katastrofa.I jedva cekaju da se vrate u parlament samo traze izgovore sram ih bilo.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here