Насловна Политика Опозиција са Мекалистером: У Србији је на сцени „стабилократија“

Опозиција са Мекалистером: У Србији је на сцени „стабилократија“

1
ПОДИЈЕЛИ

Састанак лидера дела опозиције Србије с извјестиоцем Европског парламента за Србију Дејвидом Макалистером завршен је касно синоћ, а учесници су, како су рекли, размијенили мишљења с европским представником о политичкој ситуацији у Србији и о томе како је они виде, преноси „Танјуг“.

Предсједник ДС-а Драган Шутановац рекао је да је Макалистеру прпренио да је у Србији на сцени „стабилократија“, односно да је демократија угрожена, институције такође, а земља у колапсу.

Он је рекао да се разговарало и о дијалогу с Приштином, те да је европском званичнику пренио да опозиција очекује да предсједник Александар Вучић изнесе предлог за рјешење косовског питања, „а онда ћемо ми да на то одговоримо амандманима, те да видимо како би то пузање могло да се реши“.

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић навео је да је Косово* за њих питање прошлости, али да без рјешења тог питања нема напретка у демократији.

Борис Тадић, лидер СДС-а, каже да је Макалистеру пренео да се грађани у Србији систематски обмањују, да је тако било и пред овај састанак, те додао да није било ријечи о уједињењу опозиције.

На састанак нису дошли, иако су били позвани, лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић, као ни бивши предсједнички кандидат Вук Јеремић.

Председник Нове странке Зоран Живковић није ни добио позив за састанак са Макалистером, а рекао је да очекује да ће бити позван „када Макалистер буде желео да чује озбиљно мишљење“.

Позив на састанак нису добили ни представници националне опозиције лидери СРС-а Војислав Шешељ и Покрета Двери Бошко Обрадовић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here