Насловна Насловна Опозиција разматра могућност формирања владе у сјенци

Опозиција разматра могућност формирања владе у сјенци

6
ПОДИЈЕЛИ

“Грађанска” опозиција и Демократски фронт разматрају могућност да формирањем Владе у сјенци, jer негирају легитимитет парламентарне већине коју је Демократска партија социјалиста формирала са мањинским странкама и Социјалдемократама,.

Такву могућност је на једном од састанака предложио предсједник Социјалдеморатске партије Ранко Кривокапић, са чим су се представици опозиције начелно сложили.

Влада у сјенци је понуђена као један од видова опозиционог дјеловања током бојкота парламента. Разматрају се разни видови отпора формирању нове нелегитимне већине у парламенту, и тренутно  су многе опције на столу„, казао је „Вијестима“ један од учесника преговора.

Он је казао да би у случају формирања  владе у сјенци, представници у њој опонирали одлукама Владе Душка Марковића и нудили своја рјешења.

На тај начин, како тврди, опозиција би показала да има планове за рјешавање социо-економске кризе у држави.

Представници опозиције бојкотују парламент, тражећи да се претходно до краја истраже наводи о покушају државног удара на изборни дан. Опозиција сматра да је наводима о државном удару угрожена регуларност изборних резултата. Мисија ОЕБС-а је прелиминарно саопштила да су избори у Црној Гори су били конкурентни, изборне слободе поштоване, али и да је било одређених нерегуларности.

Кривокапић је недавно поручио да ће грађанска опозиција ускоро формулисати платформу  којом ће између осталог тражити да буду поновљени парламентарни избори. Он је тада појаснио да ће ДПС-у понудити да избори буду одржани заједно са предсједничким, који се очекују до марта 2018. године.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Opozicija treba gradjanima da pokaze da je spremna na sve varijante borbe i da ponudi razumna resenja. Ova borba zahtijeva potpunu posvecenost i veliko odricanje.
  Borba je neravnopravna, izazov je veliki.

 2. 0
  0

  SAMO ULICA ,PAMET I JEDINSTVO MOGU ZAUSTAVITI OVO PROPADANJE NA SVIM FRONTOVIMA!OVA KAMARILA RAZUMIJE SAMO JEZIK ULICE JER JE SA ULICE OSVOJILA VLAST PRIJE GOTOVO 30 GODINA!KAKVA CRNA VLADA U SJENCI ?TO JE NATEG KRIVOMOZGIĆA NAJVEĆEG ZLOTVORA KOGA JE IZRODILA CRNA GORA.TAJ KRIVOMOZGIĆ JE TROJANSKI KONJ U OPOZICIJI!

 3. 0
  0

  KRIVOMOZGIĆ HOĆE DA OPOZICIJU POTPUNO GURNE U SJENKU ,KO DA NIJE DOSTA BILO 27 GODINA POTPUNE SJENE NAD CRNOM GOROM.KRIVOMOZGIĆ SE PRAVI ENGLEZOM JER TO JE IZUM UDRŽENOG KRALJVSTVA.SAMO SVJETLOST ULICE MOŽE PROMIJENITI OVAJ MRAK KOJI NAS PRITISKA TOLIKE GODINE.SAMO UPOR MOŽE DOVESTI DO PROMJENA.

 4. 0
  0

  Dosta glupiranja sa vladom u sjenci.
  Ili priznajete ili ne priznajete izbore.
  Najbolje bi bilo da živite od svoga rada a ne od skupštine.
  Ako uopšte umijete nešto pošteno da radite..

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here