Насловна Насловна Опозиција: Разлога за протесте има више неко икад

Опозиција: Разлога за протесте има више неко икад

6
ПОДИЈЕЛИ

Protest opozicije PG

Већина опозиционих партија подржава организовање протеста, чији би циљ био одржавање првих фер и слободних избора у Црној Гори.

„Проблеми незаконитости и пљачке друштвене имовине су толики да грађани на најжешћи могући начин треба да се супротставе тим трендовима, али је за то потребна синхронизована акција свих политичких субјеката“, казао је независни посланик Велизар Калуђеровић коментаришући најаве о организовању масовних грађанских протеста.

Калуђеровић сматра да су протести најофанзивнија политичка акција да се престане са даљом пљачком државне имовине и друштвених добара Црне Горе.

velizar-kaludjerovic-in4s-02

Дакле, то је изузетно нужно и потребно, и то овог тренутка. Али, на другој страни, да се не би све то вратило као бумеранг, мислим да би ваљало веома пажљиво анализирати и синхронизовати наредне активности прије него што се конкретно пређе у протесте. Дакле, најприје загријати политичку атмосферу конкретним примјерима безакоња и пљачке друштвене имовине која се везује и за сам врх црногорске власти”, казао је Калуђеровић за РФЕ.

Подршку протестима наговијестио је и шеф посланичког клуба Социјалистичке народне партије Александар Дамјановић.

Он истиче да постоји огромно незадовољство грађана и да треба разговарати о томе да ли је могуће то незадовољство каналисати кроз протесте. Како је навео, јасно је да у овом тренутку заиста постоји огромно незадовољство највећег броја грађана, поготово због никад тежих економских услова.

cg-Aleksandar-Damjanovic

Да ли се та енергија, оправдано незадовољство и љутња грађана због лоших услова живота у Црној Гори могу каналисати кроз масовне протесте, о томе свакако треба размишљати. Уколико је то опција која би имала подршку и унутар опозиционог тијела, односно подршку већине грађана који су оправдано незадовољни, наравно и осталих сегмената друштва, синдиката и слично, онда једну такву акцију или масовне протесте треба озбиљно припремити, како се та енергија не би једноставно изгубила негдје у неуспјешној организацији”, казао је Дамјановић.

Упитан да ли у овом тренутку код грађана постоји енергија за излазак на протесте, портпарол Нове српске демократије Јован Вучуровић је рекао да разлога за протесте има много од катастрофалног стања у области владавине права до економије.

Вучуровић је истакао да су наивни, али и недобронамјерни они који мисле да се овај режим може побиједити на изборима које сам организује.

jovan-vucurovic-potparol-1

Зато је потребно извршити притисак како би се почело са примјеном демократских стандарда у свим областима, нарочито када су у питању избори и малверзације које врши Демократска партија социјалиста. Наравно, све те крађе и махинације спроводе се у тијесној сарадњи са организованим криминалом и кроз злоупотребу државног апарата, првенствено тајне полиције. То се мора промијенити. Дакле, мирни и упорни протести ће довести до успостављања демократских принципа и владавине права. Сигурни смо да је грађанима доста ове диктатуре и да ће позитивно одговорити на наше активности”, казао је Вучуровић.

Како је додао, протести ће бити врло темељно и одговорно припремљени.

У Грађанском покрету и Позитивној Црној Гори нијесу жељели да коментаришу могуће организовање масовних протеста и да ли међу грађанима има довољно енергије за тај вид отпора режиму.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Obavezno organizovati proteste i ne treba moliti nikoga ko hoce hoce ko nece eto mu ovih na vlasti.Ljudi samo treba biti uporan i to dobro organizovati i ovi misevi su gotovi.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here