Насловна Насловна Опозиција одговорила Марковићу: Шта зна удбаш шта је демократија

Опозиција одговорила Марковићу: Шта зна удбаш шта је демократија

3
ПОДИЈЕЛИ

Није никакво чудо што премијер Душко Марковић не зна да је бојкот демократско средство политичке борбе и што оптужује опозицију, јер је у питању дугогодишњи шеф тајне полиције, који је читав радни вијек провео бавећи се прогоном опозиције, казао је за „Дан“ функционер Демократског фронта Славен Радуновић, коментаришући то што је Марковић пред европским амбасадорима оптужио опозицију да бојкотом Скупштине угрожава демократски амбијент у Црној Гори.

Ми у ДФ-у нијесмо ни очекивали другачији однос према опозицији од човјека који је читав радни вијек провео бавећи се полицијским намјештаљкама и прогоном опозиционих лидера, с једне стране, а заштитом организованог криминала који је био у служби режима Мила Ђукановића, његовог дугогодишњег шефа, с друге стране. Марковићев полицијски ум не може да схвати како размишљају слободни људи и како се понашају слободни политичари који су добили подршку од слободних грађана Цре Горе. Ми из ДФ-а и сви остали посланици опозиције не улазимо у парламент јер бојкотом желимо да скренемо пажњу на покрадене изборе кроз лажни државни удар који је креирала власт на челу са Ђукановићем и Марковићем.

Slaven Radunovic 403То што Марковићу нијесу познате овакве демократске методе политичке борбе нас не чуди јер је он проистекао из комунистичке партије и не зна шта је то опозиција у правом смислу ријечи. Шта зна удбаш шта је демократија. Он опозицију доживљава као противника партије, а тиме и државе. Једног дана ће и Ђукановић и Марковић морати да одговарају због свега што су радили Црној Гори, а посебно због последњих догађаја, гдје су на најперфиднији начин дошли до срамне побједе на изборима, намјештајући државни удар најјачој опозиционој групацији и највећем политичком противнику и цртајући мете на главама њихових лидера“, казао је Радуновић.

Марковић је у обраћању амбасадорима држава чланица Европске уније казао да је Влада одлучна да опозицији пружи шансу за дијалог и тако превазиђе тренутни бојкот како би обезбиједили услове да се врате у парламент.

Ни Дритана Абазовића из Грађанског покрета УРА не чуди оваква Марковићева изјава јер се, како је казао, ради о човјеку који је на челу нелегалне и нелегитимне владе, која је произашла из атмосфере наводног државног удара и бројних изборних манипулација.

Dritan-Abazovic-skupstinaОн сада жели да ситним подметањима цијелу опозицију означи као кривца за неуспјех Владе да створи амбијент за одржавање фер и демократских избора. Ми смо потпуно релаксирани као опозиција пред лицем Европске уније. Елементарни демократски принципи су управо оно због чега желимо да будемо дио заједнице европских држава. Потпуно је некомпатибилно са државама ЕУ да имате ситуацију да се купују гласови, притискају бирачи и организује и плаћа њихов долазак на гласање. Далеко је од европских стандарда и када резултат избора не произилази из слободне воље грађана већ из воље одређених центара моћи“, казао је Абазовић за ,Дан“.

Он је најавио да ће опозиција о свему томе данас разговарати и са европским комесаром Јоханесом Ханом.

Што се тиче покушаја ситног политикантства и брањења неодбрањивих позиција, то ме не интересује. Основни проблем режима је што не постоји политички живот у Црној Гори и што је опозициони бојкот потез који нијесу очекивали. То је њихов проблем, а ми ћемо свим средствима настојати да се изборимо за демократске принципе, а то прије свега подразумијева формирање власти која произилази из слободно изражене воље грађана“, поручио је Абазовић.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    УДБА је од 48. наша судба! Само се у Црној Гори још увијек као крпељ чврсто држи. Зато ни привредног напретка, ни људских слобода и права!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here