Насловна Политика Опозиција: Не занима нас Душково коло

Опозиција: Не занима нас Душково коло

1
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић поново је позвао опозицију да обустави бојкот Скупштине, а добио је одговор да његов позив не интересује опозиционе странке.

Коментаришући премијерове поруке, посланик Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић рекао је за „Дан“ да је премијер свјестан да Црну Гору гура сигурним кораком у банкрот и на странпутицу, као и да је његова странка изазвала политичку кризу која не може да генерише повољну атмосферу за превазилажење подјела.

Покушавају сталним понављањем истих парола да позивају опозицију да се врати у парламент, како бисмо подијелили одговорност за слом јавних финансија и катастрофалну политичку ситуацију, коју су креирали бројним манипулацијама. Ми у томе нећемо учествовати и без испуњавања услова нема никаквих разговора са ДПС-ом о било чему“, поручио је Абазовић.

Dritan Abazovic skupstina Опозиција: Не занима нас Душково колоКако је додао, Марковићеви учестали позиви опозицији да се врати у парламент су пуцњи упразно и „боље би било да се концентришу на животни стандард грађана“.

Апсолутно нас не интересују Марковићеви позиви. Сву ону чорбу коју су сами закували у вези са економском и политичком кризом и изборним манипулацијама мораће сами да поједу“, истакао је Абазовић.

Марковић је и раније у неколико наврата позивао опозицију да прекине бојкот Скупштине, а нудио им је и улазак у Владу. Опозиционе партије су Марковићеве позиве окарактерисале као неприхватљиве.

Mandic Andrija 10 Опозиција: Не занима нас Душково колоЛидер Нове српске демократије и члан Предсједништва Демократског фронта Андрија Мандић поручио је да је бојкот 39 посланика моћно оружје у рукама опозиције, на које диктатура нема одговор.

Онај који би то прекршио и релативизовао основну идеју само би нанио ненадокнадиву штету заједничкој опозиционој акцији смјене аутократског режима“, истакао је Мандић.

Како је нагласио, за одговорне опозиционе странке челници ДПС-а нису добро друштво за реализацију било ког програмског циља.

Опозиција је јединствена у одлуци да бојкотује рад парламента због непризнавања резултата парламентарних избора које не сматрају легитимним јер су одржани у атмосфери наводног државног удара.

goran danilovic cdm Опозиција: Не занима нас Душково колоКако је недавно саопштио посланик Демоса Горан Даниловић, позив Душка Марковић није прихватљив и његова влада мора знати да изборни дан на основу којег је формирана није био ни најмање регуларан.

И да јесте, они нијесу наш политички партнер. Ми нијесмо ушли у владу изборног повјерења да бисмо коалирали са ДПС-ом, него да бисмо спријечили злоупотребе и омогућили да дође до мирне транзиције власти“, подвукао је Даниловић.

Услов који је опозиција поставила за евентуални повратак у парламент јесте одређивање датума поновљених парламентарних избора, уз потпуно расвјетљавање наводног државног удара.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here