Насловна Политика Опозиција на изборе у Никшићу у више колона

Опозиција на изборе у Никшићу у више колона

3
ПОДИЈЕЛИ

Иако се наслућивало, након састанка опозиционих представника Никшића, потпуно је сигурно да на локалним изборима који ће у граду под Требјесом бити одржани 12. марта опозиција неће имати једну заједничку листу.

„Саопштили смо нашу одлуку да ће СДП сам изаћи на локалне изборе и да ћемо остати за сарадњу за остале видове и контроле бирачких мјеста И контроле бирачких спискова“, казао је након састанка Жељко Николић, предсједник ОО СДП Никшић.

Вељко Васиљевић из Демократског фронта казао је да начелни договор опозиције није донесен, а да ДФ, као најјача парламентарна опозициона странка у Црној Гори има капацитете да се договори са свима.

ДФ је отворен за сваку сарадњу, за окрупњавање опозиције, да се не проспе ни један опозициони глас. То је једини наш разлог због чега смо организовали овај састанак. Како ће се наступати на изборима не зависи само од ДФ-а него и од ставова политичких органа наших партнера из опозиционе структуре. Ми ћемо разговарати са свима, јер као најјача партија немамо никакав проблем да наступимо на начин који је најбољи за град„, казао је Васиљевић.

Драгутин Бата Раичевић (СНП) казао је да су се начелно договорили да би требало ићи у двије колоне – грађанска и тзв. народна опција коју би предводио ДФ, док се СДП изјаснио да жели ићи самостално.

На састанку смо дефинисали неке ставове о несарадњи са ДПС-ом послије избора. Неки политички субјекти траже да се изјасне њихови органи. Ја сам на састанак дошао са јасним ставом своје партије- да се формира јединсвена листа, ако не да идемо бар у двије колоне. Шта ће од трога да буде видјећемо„, казао је Раичевић.

Према ријечима Анке Вукићевић (Демос), та партија подржава широки опозициони наступ, а одлуку о евентуалном заједничком наступу донијеће на сједници предсједништва која ће бити одржана за два-три дана.

Момо Копривица (Демократе) је казао и да ће Демократска Црна Гора ускоро донијети одлуку о наступу на локалним изборима који предстоје и обећао да ће бити напријатније политичко изненађење на изборима у Никшићу.

Горан Шућур из ГП УРА је поновио да неће у коалицију са ДФ-ом, већ само са грађанским партијама које имају сличан идеолошки програм као они.

„Са тим паријама нијесмо још преговарали али не значи да нећемо. На овом састанку смо се договорили да ће се опозиција послије избора, уколико буде имала већину, брзо и лако договорити у два минута“, казао је Шућур.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Ко уједини црногорску политичку опозицију у један блок за било које изборе, тај је заслужио Нобела! А сви као мантру понављају како ће сменити депеесовски вишедеценијски режим и његовог примуса.

 2. 0
  0

  Kao posmatrač sa strane,iz bovate države i sa mkesečnim primanjem koje prosječan nikšićanin ne zaradi ni za dvije godine,mogu vam.saopštiti stručnu impresiju.Kao ljekar,naravno,ne kao političar
  Jasno se vidi intelektualna zrelost političara koji vode DF.Oni pokusavaju da izgrade povjerenje i pomirenje medju zavadjenim narodom.A ko ga je zavadio? Onaj koji vlada.Zašto? Da bi lakše i duže vladao.
  Sa druge strane,uočavam kompleksaše,ali i osobe kojima treba ozbiljnija terapija.
  Kao prvo,državu i opštinu ne mogu voditi nezreli i neiskusni,koji samo kritikuju.
  To,takodje,ne mogu ni oni koji su isključuvi iz potpuno iracionalnih razloga..njihova uloga je jasna.Mozda njima nije,ali oni igraju rolu koju im je zadao neko blizak DPSu.
  Poseban aspekt,gotovo na nivou naucnog fenomena,u Crnoj Gori,u stvarnosti,nema politike.
  Oko čega se tamo vode priče? Oko vlasti,samo.Oko mandata.Tako misli većina rukovodstava tzv.političkih partija i zato su im gotovo jednako mrski i DF i DPS.
  Zamislite,neki tamo skorojevići,koji ni u svojim kućama ne predstavljaju ništa,sa nekim izmišljenim zanimanjima, vode “ politiku“. A kod vas je plata od 300 € dostignuće i pojam neopisive sreće.
  E lijepo ste se u(ne)redili,braćo Crnogorci.
  Drźite se vi tradicije i istorije,zato ste nešto i vrijeđeli.Ako se utopite u neoevropejsku paštetu,tek tada ćete biti gladni i niko i ništa.Garant.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here