Насловна Политика Опозиција иде у три колоне против ДПС

Опозиција иде у три колоне против ДПС

6
ПОДИЈЕЛИ

Protest opozicije PG

Опозиција ће, по свему судећи, на наредним изборима наступити у најмање три колоне и тако покушати да сруши ДПС, наводе „Дневне новине“.

Једну колону ће чинити лидери Демоса и УРА-е Миодраг Лекић и Жарко Ракчевић, а ту би могао и да „упадне“ бивши функционер СНП Алекса Бечић.

Другу ће чинити, наравно, остатак Демократског фронта, тачније конституенти ПзП, Нова српска демократија и ДНП Милана Кнежевића.

У трећем блоку би могли да се нађу СНП, Позитивна и ЦДУ. С тим што, када је трећи блок у питању, још увијек није познато да ли ће ове три партије на наредним изборима наступати у некој врсти коалиције или савеза.

Недавно су демантовали такве наводе, али тешко је вјеровати да лидери СНП и Позитивне нијесу свјесни да заједничким наступом једино могу да сачувају парламентарни статус.

boris-maric

И правни савјетник у ЦГО Борис Марић вјерује да је при крају трансформација опозиције у три колоне.

Опозициона сцена је добила нову поставку и при крају је својеврсна трансформација опозиције у чини се три колоне. Појавио се и испрофилисао један број нових партија и лидера, али ће процес опет имати тенденцију укрупњавања, само је питање до које мјере. Јасно је да ће се на опозиционој сцени инсистирати на слању ДПС у опозицију, а ко буде покушао ово питање да дефинише на неки алтернативан начин биће проглашен за експозитуру ДПС на црногорској политичкој сцени. Биће занимљиво на који начин ће идеолошки и програмски удаљене структуре градити свој коалициони капацитет и према коме, јер ће се највећа битка водити око контекста коалиционог капацитета политичких субјеката који ће представљати основу конституисања власти након наредних избора у свијетлу чињенице да одавно ниједна политичка структура у Црној Гори нема капацитет да сама формира власт„, поручио је Марић.

Он сматра да ће опозиција морати да координише своје активности уколико жели да смијени ДПС.

Опозиција је и до сада могла доћи до жељеног циља, смјене ДПС власти, да је имала потребну координацију у дјеловању, тако да ће то и сада бити потребно ако желе да направе крајњи резултат. Позитивна околност може бити „природније“ савезништво унутар опозиционих колона, што може дати добар изборни резултат и предуслов да ДПС буде поражен, ако коалициони капацитет опозиционих колона буде јединствено усмјерен против ДПС и способан да придобије неку од мањинских листа„, рекао је он.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Nekad slavna SNP sa Srdjanom Milićem svedena na koaliciju sa CDU koju predvodi Miodrag Vlahović. Izgleda da je na kraju sve došlo na svoje. Milić i Vlahović imaju skoro identičan rejting i ugled kod naroda pa se očekuje mrtva trka oko poslednjeg mjesta na izborima. Oni, svjesni toga, zagrliće se i možda nastupiti zajedno, kako bi lakše podnijeli sramotu svog političkog bitisanja.

 2. 0
  0

  Какве три колоне, гдје је овдје четврта колона, српска колона? У оваквој поставци каква се у тексту наводи ја не бих имао за кога другог да гласам него за ДПС.

  Надам се да је Милић бар мало паметнији од Мандића и да у коалицију неће уводити црногорске, односно усташке, странке. Имаш Милићу упоредно искуство Новаша, прављењем коалиције са Медовим усташама из ПЗП-а Мандић није добио ни један једини црногорски (усташки) глас. Добио је само разводњавање српског политичког утицаја јер се српски гласови користе за увођење Црногораца (усташа) у парламент. То му се на крају вратило тако што је данас већ извјесно Нова покојна и испод цензуса. Исто ће се и СНП-у десити ако направи коалицију са оним црнокошуљашима и страшилима Пајовићем и Влаховићем.

 3. 0
  0

  Ако СНП заиста жели да остане опозициона партија, пред њом су два могућа пута – или улазак у ДФ, или коалиција с малим српским странкама (ДСС, Покрет за Сјевер,НС без Пеца). Али, након прославе на којој су им били гости Тарзан и Брано Гвозденовић – ствари не изгледају нимало весело. Но, још има времена – надам се да неће кренути путем издаје.

 4. 0
  0

  Dok je sekule i ovakvih toboz pripejd opozicionara milo moze mirno da spava.Ha ha ha nova ispod cenzusa sto me slatko nasmija ovaj rehmetli opozicionar.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here