Насловна Политика Опкољена браћа Куаши, први пуцњи (ВИДЕО)

Опкољена браћа Куаши, први пуцњи (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Нападачи на „Шарли ебдо“, браћа Куаши, опкољени су у једном магацину у месту Дамартен де Гоел где држе таоце. Медији јављају да се чују први пуцњи.

kriza taoci pariz

Како наводи ЦНН, чуо се један пуцањ из ватреног оружја, као и неколико слабијих детонација које подсећају на шок гранате. Изнад магацина се види и дим.

Извештачи са лица места наводе да је од тренутка када су се чули пуцњи примећено веће кретање распоређених полицијских снага, тако да је могуће да специјалци почињу да спроводе акцију ослобађања талаца.

Информације о броју људи које држе браћа Саид и Шериф Куаши засад нису познате, а медији углавном јављају да постоји „најмање један талац“.

Опсада магацина траје од јутрос, а иако је нешто пре 17 часова министарство унутаршњих послова Француске објавило да је намера специјалних тимова да започну преговоре, чини се да је почела операција спасавања.

„Приоритет је да се успостави комуникација. То може да потраје, сатима, некад и данима“, саопштила је полиција,.

Упркос различитим ранијим информацијама у медија, званичници су навели да од јутрос „није било убијених, повређених или било каквог сукоба са осумњиченима“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here