Насловна Поглед Опасност албанског сепаратизма

Опасност албанског сепаратизма

4
ПОДИЈЕЛИ

Пише: Јасна Кривокапићева

Грчка је једна од најјединственијих земаља на свету. Она је наследницa културe античке Грчке, Римског царства и хришћанске Византије. На њеној територији су истовремено једно од највећих упоришта православне вере – Света Гора – и један од најпознатијих античких споменика – Партенон.

Велика је историја ове земље. Грци су наследници хиљадугодишњег царства које је постојало у Европи и Азији, што је донело православље Србима, Бугарима и Русима. Њене савремене границе резултат су дугих ратова против Турака, а поред славних победа било је и бројних проблема.

Један од главних садашњих проблема Грчке (по мишљењу владе) је спор са Македонијом око њеног имена. Међутим, нико не претендује на територију друге државе, поштује се суверенитет државних граница Грчеке и Македоније али је проблем око имена јер Грци не дозвољавају Македонији тај назив. Још увек није познато шта спречава две земље, уједињене заједничком историјом, да седну за преговарачки сто и расправљају о свим питањима. Због непотребне оштрине настале око проблема имена Македонија, Атина не примећује да је опасност много значајнија, иако мање приметна, а то су Албанци.

 

До сада је број Албанаца који насељавају Епир релативно мали – 480.000 људи. Истовремено, број Грка је скоро 10 милиона. Али, како је историја показала, Албанци, почињу врло брзо да се размножавају, ширећи се брзо, као нека врста глодара, у земљи која никад није припадала њима. Довољно је рећи да на незаконито окупираном Косову* број младих и деце Албанаца чине половину становништва целе регије. Ако се ова стопа рађања код Албанаца у Грчкој настави , онда ће се за десет година њихов број удвостручити и износиће скоро милион, што ће бити прави проблем.

Албанци који одлазе у друге земље, углавном нису католици, већ Муслимани. Муслимани који говоре албански језик, не препознају и не прихватају стране обичаје и традиције. Они су људи-паразити, који у основи не желе да се укључе у нормалан живот већ како да окупирају ту земљу популацијом.

Једном када достигну одређени број, они одмах постају загрижени мислима о независности од „проклетих староседелаца“ који су „заробили земље њихових предака“. И нико не брине што пре сто година нико  није чуо за Албанце. Ово је сада „њихова земља“, која би требала да буде „независна“.

Такав сценарио је био на Косову*. Тамо једна трећина становништва нема посао, чак ни у пољопривреди (већина њих су млади људи). Ту су распрострањени црни послови са оружјем, дрогом и препродајом „животних органа“. И изнад свега, ово се све ради под заставома КФОР-а, европских трупае, које наводно одржавајући мир у српској покрајини.

Да ли је потребно рећи да ако Албанци добију „независност“ у Грчкој, онда ће се сценарио тзв. Косова поновити? Православни храмови ће бити уништени, свештеници убијени, а обични Грци ће дрхтати у страху од Албанаца… Чекајући пуцње…

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  I tako „nezainteresovani“, Grci su „pojam“ državotvornosti i nacionalne samosvijesti u odnosu na marionetske režime u Podgorici, Skoplju i Beogradu koji su potpuno inferiorni u odnosu na islamističko-terorističko-velikoalbanski pokret koji sinhronizovano djeluje u Tirani, Prištini, Skoplju, Tetovu, Ulcinju,Tuzima, Preševu, Bujanovcu! Navedeni režimi otvoreno diskriminišu vlastito većinsko pravoslavno stanovništvo u odnosu na albansku manjinu kojoj se izlazi u susret sa „bezobraznim“ i „bezobzirnim“ zahtjevima! Tekst je na mjestu, ali mislim da prije Grka treba upozoriti ovdašnje narode kojima „velika Albanija“ već uveliko „kuca na vrata“!

 2. 0
  0

  Posto svake godine po vise nedelja provedem u Grkoj, moram reci da je ova prognoza tacna, sve se isto odvija ka u Crnoj Gori, sve poslove na Grckim plazama drze Siptari (krofne, pice, lezaljke, poslasticare, burekdzinice, itd) drze Siptari.
  Pitanje je dana kada ce formirati i svoju Politicku partiju, a onda krfece ono, Politicko krilo, i vojno (teroristicko)krilo.

 3. 0
  0

  обични Грци су били свесни пропасти Државе кад нама то није било у свести, њихов банкарски систем их је преварио, имали су бахат улазак Запада, …
  ни ово Грцима није непознато, али им је зинула г… узица давно, по острвима код њих градску чистоћу комплетну држе Албанези, чим су се појавили мобилни телефони, свима су поделили по апарат, ту је и мотор, и кад треба метлом двапут махнут… иначе, депортација није никакав проблем, Грци су ми причали, да има појединих радника да се упорно враћају након више депортација… иначе, говоре језике, вредни су радници, ХОЋЕ… Грчка им је, великом броју, место да зараде суму новца да крену за САД, као и Пољаци, …

  Свак гледа свој интерес, какав год био… интерес је свачији.

  Наш интерес?
  У Нама је проблем, и Решење

  +Само Српкиња Србина Спасава!….

  +“Срби, јебите се…“, збори нам Ршум, мислећи као и увек, на рађање деце и православну породицу, а не никако на секс без обавеза….

  +Срби – народ који нестаје (цео филм)

  https://www.youtube.com/watch?v=lO9UyfUL6Wg

 4. 0
  0

  Malo je koji narod kao Grci pretrpio uništenja progone, genocide, okupacije! U antičkom razdoblju ih je osvojio Rim, u Srednjem vijeku Vizantiju i Carigrad su okupirale Osmanlije, u novijem periodu Ataturk ih je bukvalno „počistio“ iz Male Azije, a u najnovijem vremenu Turci su okupirali i trećinu Kipra kao grčkog „istorijskog prostora“! Malo ljudi zna da su velike sile početkom ovog vijeka već bile dogovorile da „Zapadni Epir“ (današnji jug Albanije“) pripadne Grčkoj, ali su ratovi poremetili taj plan da bi danas došli do toga da Albanci u sjeverozapadnom dijelu Grčke (oko Janjine) izmišljaju nekakvu njihovu „Čumeriju“ i traže da se ona „ujedini“ sa Albanijom! Stravično!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here