Насловна Друштво Опасно је штеловати јавни дуг, јер то води у економско безнађе

Опасно је штеловати јавни дуг, јер то води у економско безнађе

3
ПОДИЈЕЛИ

Aleksandar Damjanovic 06

Предсједник парламентарног одбора за економију Александар Дамјановић (СНП) казао је да је веома опасно штеловати износ јавног дуга у односу на бруто домаћи производ.

Са страница Побједе сам прочитао „славодобитно“ саопштење како је процијењени јавни дуг испод 60 одсто, те нема потребе за предузимање Законом о буџету и фискалној одговорности предвиђених мјера. Веома је опасно да неко покуша да „штелује“ износ јавног дуга у бруто домаћем производу, на начин да ће процијењени износ БДП-а „мало увећати“ па ће дуг пасти испод законских критеријума, а Влада неће морати да спроводи мјере попут ребаланса, смањења текућих (и политичких) издатака или посебне мјере санације”, казао је Дамјановић.

Он је додао да би, можда, Влада на тај начин добила мало времена, али би Црна Гора изгубила премного времена потребног да се изађе из стања економског безнађа у коме се тренутно налази.

Пошто није било воље да се формира независан фискални савјет који би без уплитања са стране давао оцјене испуњености фискалних критеријума, на потезу је ДРИ која има законска овлашћења и која не смије, ни по коју цијену, допустити било какво „намјештање“ фискалних пара­метара, јавног дуга и буџетског дефицита“, казао је Дамјановић за Побједу.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Mafija na vlasti je sklona svemu I svacemu. Sta je za njih “malo stelovanje“ duga. Pozdrav jednom od rijetkih opozicionih poslanika koji nesto rade u onom jadnom Parlamentu.

  • 0
   0

   Без сумње је врло паметан и економски поткован посланик. Али, плашим се да је душу продао ђаволу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here