Насловна Политика ОО СНП: Власт ДПС-а у Главном граду одавно изгубила изборни легитимитет

ОО СНП: Власт ДПС-а у Главном граду одавно изгубила изборни легитимитет

0
ПОДИЈЕЛИ

malo brdo rogami

Поводом оглашавања Одбoра ДПС-а Подгорице, послије вишегодишње паузе, поводом путног правца Мало брдо-Рогами, реаговао је и Одбор СНП-а Подгорице.

Реаговање преносимо у цијелости.

Коначно се, послије вишегодишњег ћутања огласио и Одбор ДПС-а Главног града Подгорице. Повод им је био, како кажу, обилазак путног правца Мало брдо – Рогами Клуба одборника СНП-а у Скупштини Главног града. И гле чуда, изразили су жаљење што је наш клуб учинио то по невремену и том приликом како они рекоше покиснуо, заборављајући да људи чиста образа не могу покиснути, а подсјећамо их да вода све пере осим црна образа.

Чињеница јесте да је Клуб одборника СНП-а у Скупштини Главног града који веома посвећено ради у интересу грађана обишао назначени путни правац, с циљем да упозна грађане са напорима и залагањима које смо уложили да се коначно ријеши овај проблем због чијег нерјешавања су у прошлости наступиле трагичне последице по животе младих људи. Управо из тих разлога први смо у Скупштини Главног града иницирали и покренули решавање овог значајног проблема. Нијесмо очекивали да ће Одбор ДПС-а Главног града изаћи са тврдњом да су они асфлатирали овај путни правац, јер наш клуб чврсто вјрује да је ова инвестиција окончана средствима свих грађана, то јесте из Буџета Главног града. Ми не споримо чињеницу, да нажалост, њихова извршна власт управља тим средствима и да чини бројне злоупотребе познате грађанима Подгорице. Те злоупотребе нијесу изостале ни овом приликом, па је и ова инвестиција трајала знатно дуже од уговореног рока, коштала много више од уговорене цијене, односно по већ устаљеној матрици када је изградња инфраструктурних пројеката у питању, довела до тога да Градоначелник Подгорице већ по трећи пут отвори ову дионицу, уз могућност да репризу гледамо уочи локалних избора. Нијесмо ни очекивали да ће се Градоначелник Подгорице приликом свечаног отварања извинити грађанима због свих малтретирања које су преживјели услед пролонгирања рокова изградње.

Само за оне неупућене у начин функционисана локалне власти у Подгорици несхватљиво је да се саопштење Одбора ДПС Главног града нашло на званичном сајту Главног града. (које сте у међувремену повукли) Ова власт је кроз бројне примјере показала да не раздваја своју партију од институција система, заборављајући да се у демократским друштвима јавни интерес јасно и недвосмислено раздваја од партијског. Заштита личног и интереса привилегованих појединаца у односу на јавни интерес је основа функционисања извршне власти, Градоначелника Подгорице и његове партије, па зато и не чуди што је на овакав начин злоупотријебио и приватизовао сајт свих грађана Подгорице.

Према томе, одборници СНП-а у Скупштини Главног града су часно и достојанствено, онако како приличи нашој партији и сваком од њих појединачно, учинили само оно што сматрају својом обавезом пред грађанима који су их бирали, истовремено разобличавајући деценисјку праксу ДПС-а и градоначелника Миомира Мугоше да све што се у Главном граду изгради средствима свих грађана, својатају као да су га градили из својих приватних средстава. Клуб одборника СНП-а ће наставити са напорима да грађанима Подгорице и укупној јавности приближи податке о томе колико је локална власт на челу са Миомиром Мугошом, користеће се методом „накнадних и непредвиђених радова“, из Буџета Главног града исплатила више од првобитно уговорених цијена. Тврдимо да су у питању десетине милиона еура, којим су се могли изградити сви значајни, планирани инфраструктурни објекти у Главном граду. Нажалост, та средства су фактички отета грађанима Подгорице и напунила су нечије приватне џепове што ће се доказати, чим Црна Гора постане држава владавине права.

И да се не заборави, Одбор ДПС-а главног града је годинама ћутао, између осталог, како би и покушао прикрити сопствену политичку срамоту што је власт ДПС-а у Главном граду одавно изгубила изборни легитимитет, те да годинама држе власт у Подгорици ослањајући се на политичко насиље, и по нашем увјерењу, политичку корупцију.

Господо из ДПС-а, нема дружења са онима који немају елементарни демократски капацитет, и који умјесто дијалога и разумијевања, познају и користе силу, преваре, увреде, уцјене и друге неприхватљиве начине дјеловања. То што сте напали СНП говори да сте потпуно свјесни да наша партија, чији чланови и симпатизери су већ дуже од 15 година изложени вашим недомакратским нападима, представља најозбиљнији политички субјект који ће сву своју снагу усмјерити да доведе до тога да на предстојећим изборима заслужено одете у политичку опозицију.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here