Насловна Друштво Они су напали Вучића

Они су напали Вучића

1
ПОДИЈЕЛИ

Обдукцијски налази су показали да је једна жртва била разапета на крст, након чега joj је откинута глава и набијена на колац. Друга је била дуго мучена и напослетку запаљена жива. Трећа је заклана.

crni-labudovi

Припадници Армије БиХ по имену “Црни лабудови” су 1993. године за време операције “Неретва ’93” на окрутан начин убили 33 цивила Хрвата. Овај немили догађај је познат под именом “Покољ у Грабовици 9. септембра 1993. године”. Управо се они сумњиче да су 11. јула напали Александра Вучића у Поточарима.

За овај ратни злочин 2001. године оптужен је ратни заповедник Армије БиХ Сефер Халиловић који није учинио ништа како би спречио овај покољ у Грабовици. Он је убрзо предат Хашком суду, међутим, он га је ослободио под изговором да “војна операција “Неретва ’93” није ни постојала”.

У ноћи између 8. и 9. септембра чула се пуцњава, а следећег дана је стигла информација да је над цивилима из Хрватске направљен покољ. Како се наводи, један део жртава је бачен у акумулацијско језеро Салаковац.

Обдукцијски налази су показали да је једна жртва била разапета на крст, након чега joj је откинута глава и набијена на колац. Друга је била дуго мучена и напослетку запаљена жива. Трећа је заклана.

Један цивил је убијен пред супругом, која је потом силована, а након дугог заточеништва, размењена. Након доласка у Мостар она је извршила самоубиство.

На месту овог покоља се налази споменик жртвама и сваке године се одаје почаст истим.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    To nisu Hrvati iz Hrvatske, kako pogrešno piše u tekstu nego Hrvati iz srednje Bosne, gdje su u čitavom nizu tamošnjih opština (Kiseljak, Busovača, Kreševo, Vitez, Novi Travnik, Vareš, Kakanj, Prozor, Žepče, Usora) bili većinsko stanovništvo! Jedan od razloga zašto su muslimanski fanatici nad njima počinili sve ove neopisive zločine je i u tome što, za razliku od hercegovačkih, bosanski Hrvati tokom cijelog rata gotovo uopšte nisu ratovali protiv Srba! Slično je bilo i sa muslimanskim stanovništvom Cazinske Krajine, nad kojima su takođe tzv.“Armija BiH“ i mudžahedini počinili stravične zločine! Kad se još dodaju brojni, masovni i jezivi zločini nad Srbima, postavlja se logično pitanje tzv. “ međunarodnoj zajednici“ kako to da niko od ovih bošnjačkih koljača i ubica nije ni uhapšen, a kamo li kažnjen i osuđen? Odgovor je više nego jasan!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here