Насловна Насловна Омиљено средство застрашивања хушкачких медија: Путин и Трамп дијеле свијет

Омиљено средство застрашивања хушкачких медија: Путин и Трамп дијеле свијет

1
ПОДИЈЕЛИ

Британски часопис „Спектејтор“ ставио је на насловницу новог броја карикатуру са руским предсједником Владимиром Путином и новоизабраним предсједником САД Доналдом Трампом. На цртежу лидери сједе за столом и дијеле Земљу која се налази на тањиру.

Судећи по карикатури, наводи Спутњик, Русији припадају Блиски исток и дјелимично Европа, а Америци — западна полулопта. Приказ се позива на цртеж познатог британског карикатуристе Џејмса Гилроја, који је почетком 19. вијека представио Наполеона и британског премијера Вилијама Пита како „дијеле свет“.

putin-tramp

„Спектејтор“ је раније већ објављивао карикатуре у вези са Русијом. У октобру је тај недељник на насловницу ставио цртеж који подсјећа на плакат „Домовина-мајка зове“. Лик Домовине-мајке представљен је као Владимир Путин који у руци држи таблу са логотипом телевизијског канала РТ, преноси Спутњик.
putin

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    od kada na zasijedanj u Hamburgu nije postignuto nista ,a kako bi ,sa Nuland i Kerijem,u Njemckoj je glavna tema dopikng Rusa na olimpijadi u Moskvi,na hiljade kazu?Jos da im povjerijemo!
    Tako ovi iz demokratskog Zapada uveseljavaju svoje sugradjane,ali cuh sinoc da svaki peti u Njemackoj nije Njemac.,onako Izmedju redova potkrde im se ponekad koja i istinita stvar.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here