Насловна Друштво Омбудсман објавио документа (ВИДЕО)

Омбудсман објавио документа (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Заштитник грађана објавио је на свом сајту део документације о инциденту у ком су се сукобили припадници Жандармерије и Војске током Параде поноса.

andrej-vucic-tuca-policija-foto-printskrin-tv-n1-1411922527-576195

Како је раније најавио, омбудсман Саша Јанковић је објавио део докумената на којима темељи кривичну пријаву против двојцие припадника полиције.

На сајту је навео и да објављена документација чињенично демантује министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића.

Министар је раније рекао да „једино што има званичан карактер могу бити документа која су потписали осумњичени припадници Жандармерије„, а да „не постоји документ са потписом једног органа МУП-а надлежног за спровођење законитости, што је Сектор унутрашње контроле“.

На сајту омбудсмана су објављени:

Закључак о покретању дисциплинског поступка. 

У документима које објављујемо учињени су непрепознатљивим лични подаци службених лица и имена грађана који су учествовали у инциденту.

„Заштитник грађана је изјавио да документи МУП-а говоре о томе да су се четири цивилно обучене особе оглушиле о усмена наређења, дрско и бахато понашала па напала припаднике Жандармерије на задатку, па су након тога припадници Жандармерије применили прекомерну силу, То, између других докумената које Заштитник грађана поседује, стоји у образложењу свих закључака о покретању дисциплинских поступака припадника жандармерије који су у току и у којима су припадници Жандармерије суспендовани, а које објављујемо“, наводи се.

Извештај о извршеним проверама по захтеву Првог општег јавног тужилаштва у Београду (кликни за линк).

Омбудсман је навео да документи означени степеном тајности садрже још више детаља.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here