Насловна Мозаик Омаж Радославу Братићу

Омаж Радославу Братићу

0
ПОДИЈЕЛИ

У четвртак 30. јуна, са почетком у 20 и 30 часова, у Кући Ива Андрића у Херцег Новом, СПКД Просвјета приређује омаж недавно преминулом књижевнику Радославу Братићу.

Биће то књижевно вече посвећено изабраним дјелима Радослава Братића, дугогодишњег „БИГЗ“-овог главног и одговорног уредника, уредника „Просвјетиног“ часописа „Нова зора“, добитника бројних књижевних награда.

Братић је радо долазио у Боку и Херцег Нови и посљедњих десетак година своје одморе проводио управо овдје. У Херцег Новом је имао много присних пријатеља и родбине.

Рођен је 28. јуна 1948. године у Билећи, а преминуо је у Београду, 2. јуна од посљедица тешке болести.

Његов књижевни опус је велик и највише се односи на приповједање о Херцеговини и Херцеговцима, попут романа „Трг соли“, „Смрт спаситеља“, „Сумња у биографију“ или збирни приовједака „Слика без оца“, „Зима у Херцеговини“, и др.

Издавачка кућа „Филип Вишњић“ објавила је изабрана дјела Радослава Братића, у девет књига, а посљедња је књига приказа и огледа о Братићевим дјелима.

На вечери омажа говориће: Никола Баћевић, Вишња Косовић, Винка Перишић-Шаренац, Рајко Теодосијевић, Оливера Доклестић, Снежана Вукићевић-Чворо и чланови „Просвјете“ из Билеће и Гацка.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here