Насловна Друштво Олујно невријеме у Будви: Пустош на плажама

Олујно невријеме у Будви: Пустош на плажама

0
ПОДИЈЕЛИ

Олујно невријеме, праћено кишом, оставило је пустош на плажама у Будви.

budva na pjeni od mo

Велики таласи избацили су преко зида код Лучке капетаније, уз сами стари град на десетине кубика пијеска на трг испред марине, потпуно оголивши источни дио плазе Пизане испод бедема.

Ништа боља ситуација није и са јужне стране Старог града, гдје су велики таласи поломили дио инвентара плажних тераса, као и реквизите на дјечјем игралишту на популарној Ричардовој глави, омиљеном мјесту за одмор туриста и посјетилаца.

Таласи су нанијели гомиле пијеска на трг испред Старог града, прекривши сеталисте уз хотел Авалу, док је плажа Ричардова глава прекривена камењем и отпадом.

На сву стећу капија ка популарној плажи Могрен је затворена, тако да је пролаз критичним шеталистем онемогућен. „Вијести“ су недавно упозориле да је капија отворена, упркос трагедијама које ду се догађале на пјешачкој стази.

Да је пролаз ка Могрену ризичан, потврдило је и то да је дошло до одрона са камених литица, па је стаза јуце била прекривена замљом и камењем. Како је речено Вијестима у Служби заштите и спасавање, таласи су затрпали поток пијеском, на Словенској плажи, сто је довело до поплаве познатог ресторана Јадран.

Да су таласи били изузетно велики потврђују и угоститељи дуж риве, наводећи да су прелазили шеталисте и улазили у парк. Комуналци су од јутрос успјели да уклоне нанијети пијесак, а чишћење ће се наставити.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here