Насловна Друштво Октобарски рачун три пута већи

Октобарски рачун три пута већи

0
ПОДИЈЕЛИ

epcg_mojkovac_004_hi

Просјечан октобарски рачун за електричну енергију за домаћинства, уколико се изузму неочитана мјерна мјеста у објектима који нијесу стално настањени, већи је три одсто у односу на септембарски и износи 34,46 еура са урачунатом таксом на тарифно бројило.

Из Електропривреде су саопштили да домаћинства на Жабљаку и у Петровцу биљеже најнижу просјечну потрошњу од 24 еура, преноси Мина.

,,Највећа потрошња је у октобру очитана у Подгорици гдје су домаћинства у просјеку потрошила електричне енергије у вриједности од око 38 еура”, наводи се у саопштењу.

Рачун вриједан преко 150 добиће 0,59 одсто потрошача, док је потрошња од 100 до 150 еура очитана код 1,42 одсто потрошача.

Из ЕПЦГ су навели да ће октобарске рачуне умањене за износ попуста за редовне платише добити 132,31 хиљаду домаћинстава а рачун за електричну енергију је за још 790 потрошача, који су предали валидну документацију закључно са 20. октобром, умањен за износ таксе на тарифно бројило.

,,Број домаћинстава која су до сада искористила могућност ослобађања од таксе је 22,77 хиљада”, саопштили су из ЕПЦГ.

Домаћинства у Црној Гори су у октобру потрошила 87,48 милиона киловат сати електричне енергије, у укупној вриједности од 9,26 милиона.

Из ЕПЦГ су додали да је то четири одсто више у односу на септембарску потрошњу, односно пет одсто више у односу на потрошњу остварену током октобра прошле године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here