Насловна Мозаик Ограда на мађарско-српској граници до 31. августа

Ограда на мађарско-српској граници до 31. августа

0
ПОДИЈЕЛИ

Мађарски премијер Виктор Орбан најавио је да ће до 31. августа бити завршена ограда на мађарско-српској граници, дугачка 175 километара, која има за циљ спречавање великог прилива миграната.ograda madjarska srbija

Орбан је додао како искуства показују да такав начин затварања границе резултује смањењем броја илегалних прелазака границе за око 85 одсто, пренела је мађарска агенција МТИ.

У говору на Универзитету Балвањош у централној Румунији, мађарски премијер је истакао да очекује да ће изградња ограде на граници са Србијом „донети велика побољшања“.

Мађарска Влада одобрила је технички дизајн и одабрала мешавину различитих технолошких решења за изградњу ограде, рекао је мађарски премијер.

Коментаришући велики прилив миграната у Европу, Орбан је рекао да су европске вредности, животни стил грађана Европе, опстанак нација и Европе у целини данас у опасности, додавши да „права претња не долази из ратних зона, него из дубина Африке“.

„Данас није питање у каквој Европи ми Мађари желимо да живимо, већ да ли ће оно што називамо Европом више уопште постојати“, истакао је Орбан.

„Наш одговор је јасан: ми желимо да Европа остане европска“, истакао је мађарски премијер.

Он је додао да је модерна миграција резултат политичких догађаја и да будућност не представља „такмичење у гледању у даљину, већ у упознавању са прошлошћу“.

„Они који боље разумеју прошлост и који су храбрији и брже извлаче закључке из прошлости биће они који ће из свега овог изаћи као победници“, истиче Орбан.

Од почетка године, више од 90.000 миграната и избеглица је ушло у Мађарску, која гради ограду на граници са Србијом како би спречила њихов прилив.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here