Насловна Друштво Одложено отварање моста у Косовској Митровици

Одложено отварање моста у Косовској Митровици

1
ПОДИЈЕЛИ

Отварање главног ибарског моста у Косовској Митровици, најављено за данас, одложено је, а радови на уређењу овог моста и улице Краља Петра Првог у северном делу града нису завршени.

Како преноси Танјуг, портпаролка високе представнице ЕУ за спољну политику Маја Коцијанчич изјавила је да ЕУ наставља разговоре са обема странама да се пронађе узајамно прихватљиво решење за сва питања која су везана за радове на мосту у Митровици и улици краља Петра. Она је прецизирала, како преноси РТК2, да то укључује и нови датум за поновно отварање моста преко реке Ибар у Митровици.

Градоначеник Северне Митровице Горан Ракић изјавио је раније да мост преко Ибра, у складу са ранијим договорима, неће бити отворен пре завршетка пешачке зоне у улици Краља Петра Првог, односно стварања безбедносних претпоставки за његово пуштање у саобраћај.

Уклањањем „Парка мира” са моста у Митровици средином августа прошле године почели су радови на мосту преко Ибра, али и у улици Краља Петра Првог која треба да буде преуређена у пешачку зону.

Ревитализација је почела у складу са договором у Бриселу представника Приштине и Београда, а вредност радова на мосту износи 1,2 милиона евра. У међувремену како би, како наводе представници локалне самоуправе у Косовској Митровици, нивелисали улицу Краља Петра Првог, подигнут је потпорни зид за који су представници косовских власти тврде да је илегалан.

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  Most koji nikud ne vodi!?
  Ako Srbe ne goni u Šiptariju!
  Jedino je rješenje izmestiti Ibar iz korita!
  Pa nek’ onda moste kudijen im volja, nikud stizali, kao što i neće!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here