Насловна Друштво Одложена наплата пореског дуга Плантажама, РТВ Атлас, ТВ Вијести…

Одложена наплата пореског дуга Плантажама, РТВ Атлас, ТВ Вијести…

0
ПОДИЈЕЛИ

Министарство финансија одложило је у четвртом кварталу прошле године наплату 9,2 милиона евра пореског дуга за десет обвезника.

 ministarstvo-finansija

Према подацима тог Владиног ресора, у које је Дан имао увид, највећи износ одложеног пореског дуга односи се на Плантаже, којима је дозвољено да 4,9 милиона евра дуга за порезе и доприносе на зараде измири у 12 мјесечних рата.

Министар финансија Радоје Жугић омогућио им је да дуг измире у 12 рата, од којих посљедња долази на ред 30. новембра, под условом да редовно измирују текуће обавезе по основу пореза и доприноса на зараде. Плантеже су морале и да обезбиједе мјеницу у износу дуга, као средство обезбјеђења.

Након Плантажа, највише порескоиг дуга одложено је бјелопољском предузећу Бјеласица Рада, које је у септембру изашло из стечаја. Компанији, којом управља Еурофонд, омогућено је да 2,2 милиона евра дуга плати у пет рата, а посљедњу 30. априла.

Радио-телевизији Атлас, чији је власник Душко Кнежевић, одобрено је да 946,3 хиљаде еура дуга за порезе и доприносе измири у 12 рата. Прва рата долази на наплату 31. јануара, а посљедња 31. децембра.

Телевизији Вијести омогућено је да порески дуг од 356,6 хиљада евра пореза и доприноса на плате измири у 12 рата. Исти број рата одобрен је и Даилy Прессу, који управља новином Вијести, како би исплатио 286,5 хиљада дуга за порезе и доприносе на плате. 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here