Насловна Политика Одлазећа админстрација САД подржала нелегалну одлуку Косова* о јединицама РОСУ

Одлазећа админстрација САД подржала нелегалну одлуку Косова* о јединицама РОСУ

0
ПОДИЈЕЛИ

Портпаролка амбасаде Сједињених Америчких Држава (САД) на Косову* Мишел Шон изјавила је да САД поштују право Косова да брине о својој граници, чиме је подржала дјеловање институција Косова* и слање специјалних снага на прелаз Јариње како би зауставили улазак воза који је из Београда кренуо за Космет.

„САД су признале Косово* као независну и суверену државу 2008. године и ми поштујемо право Косова* да одлучује ко и шта пролази преко његове границе“, казала је Шон за Коха диторе и додала да је САД драго што у суботу није било сукоба на градници, преноси Бета.

Интригантно је што су САД овом изјавом у колизији са раније постигнутим споразумом, подржаним од стране НАТО-а, према којему се снагама РОСУ забрањује појава у сјеверном дијелу српке покрајине.

Подсјећамо, путнички воз који је први пут из Београда кренуо директно на Косово после скоро двије деценије био је дизајниран сликама фресака из српских светиња на Косову, које су под заштитом УНЕСКО-а, а на њему је на двадесетак језика писало „Србија је Косово“. Воз није стигао на Косово, јер се ситуација искомпликовала након што је објављен снимак да је на пругу постављен експлозив због чега су у Доње Јариње стигле специјалне снаге Косовске полиције РОСУ.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here