Насловна Друштво Одбор за надзор НАТО-а: Белгијски парламент подржао ратификацију без одговарајуће расправе

Одбор за надзор НАТО-а: Белгијски парламент подржао ратификацију без одговарајуће расправе

2
ПОДИЈЕЛИ

Одбор за надзор НАТО-а са сједиштем у Белгији (Le Comité de Surveillance Otan) у свом последњем билтену доноси текст о насилном увлачењу Црне Горе у ту НАТО, посебно истичући борбу антинато снага у нашој земљи.

Одбор је, подсјећамо, почетком децембра прошле године прослиједио ставове које заступа Унија за неутралност Црне Горе белгијском парламенту, тражећи од парламента да не ратификује приступни протокол.

До ратификације је ипак дошло недуго затим, а Одбор за надзор НАТО-а истиче да је до тога дошло јер је предлог за ратификацију протокола постављен пред белгијске парламентарце у великој журби, без одговарајуће расправе о том питању. Посланицу су, према риијечима Одбора за надзор НАТО-а, гласали по аутоматизму, као да се ради тек о пукој формалности.

belgija-nato

Поред текста о Црној Гори, у последњем билтену Одбора налазе се текстови: Упркос великом поразу у Алепу, НАТО није мртав!; Белгија: Кампања против борбених авиона се наставља у 2017; Помогните Сирији или се вратите у хуманитарни рат; Алепо, Мосул, Тел Авив и улога ратне пропаганде; Да ли је НАТО ослабљен брегзитом или Трамповим избором за предсједника?; Италија: Кампања против бораца и Б-61-12 бомби; Латинска Америка: Венецуела одбацује било какву војну сарадњу између Колумбије и НАТО; Венецуела: Упозорење на агресивне пројекте САД-а.
odbor za nadzor nato 1

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here