Насловна Издвојено Одбор за надзор НАТО: Белгија да не подржи чланство ЦГ у НАТО!

Одбор за надзор НАТО: Белгија да не подржи чланство ЦГ у НАТО!

0
ПОДИЈЕЛИ

„НЕ подршци чланства Црне Горе у НАТО!“, кратак је и јасан увод у противљење овом потезу белгијског Одбора за надзор НАТО-а, које претходи расправи о ратификацији приступног протокола у белгијском парламенту.

У писму у које је наша редакција имала увид, наведено је да ће овај позив на противљење ратификацији приступног протокола бити прослијеђен белгијским парламентарцима, као и другим свјетским организацијама које се баве сличним питањима.

„Белгијски парламент се припрема да ратификује ову ново проширење Алијансе до краја 2016. године, а закон о тој теми већ је усвојен у Комитету за спољне послове прошле недеље. Медији о овоме ћуте, ако изузмемо једну обавијест на РТБФ на дан 7. децембра“, каже се у писму Одбора за надзор НАТО (Le Comité de Surveillance Otan).

belgija-nato-cg

У Белгији, истиче се у писму, овај закон може проћи кроз Парламент као „писмо кроз поштанско сандуче“, као ствар техничка и секундарна, док у стварности ново евентуално проширење НАТО-а представља заправо огромну пријетњу свјетској безбједности и дио је веома агресивног плана Алијансе према окружењу и ескалацији рата са Русијом.

„У Црној Гори овом чланству се противи велики дио становништва које захтијева референдум о томе, што је и било једна од главних тема недавних избора који су одржани у атмосфери екстремног безакоња„, цитат је из писма.

НАТО је, оцјењују у Одбору за надзор, постао најмоћнија ратна машина у историји, што намеће својим члановима повећане војне трошкове, а суштински ствара непоштене пословне спреге, партнерства и коалиције на међународном нивоу (на свим континентима) и обавезује Белгију да у томе учествује.

„Ратификација од стране наше земље чланства Црне Горе у НАТО је више него наметнута. Она је неприхватљива“, закључује се у поруци Одбора за надзор НАТО поводом предстојеће расправе о чланству ЦГ у НАТО, које ће се одржати у белгијском парламенту.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here