Насловна Издвојено Одбојкашице: Идемо на САД, да победом започнемо финални турнир Гран прија

Одбојкашице: Идемо на САД, да победом започнемо финални турнир Гран прија

0
ПОДИЈЕЛИ

Женска репрезентација Србије ће сјутра од 9.00 утакмицом против САД почети завршни турнир Гран прија у кинеском Нанђингу.

Селектор српских одбојкашица Зоран Терзић рекао је да би било лепо да његова екипа победом против САД почне завршни турнир Гран прија, али да та утакмица неће бити пресудна. – Имамо адуте, сматрамо да смо нападачки и блокерски сигурно јачи. Можемо да се надамо победи ако у осталим елементима будемо бар близу. Утакмица има значај, не пресудан, али би било лепо да почнемо са победом – рекао је Терзић.

– Очекујемо тешку утакмицу, сличну као на Олимпијским играма, без обзира на то што су екипе промењене. Систем је исти. Американке су препознатљиве по брзој игри, доброј одбрани и малим бројем грешака – казао је Терзић.

Одбојкашица Србије Милена Рашић рекла је да њена екипа с нестрпљењем чека утакмицу. – Имали смо довољно времена да се спремимо за Америку која игра веома брзо. Надамо се најбољем, верујем да смо у веома доброј форми и видећемо шта ће бити – рекла је Рашићева.

Њена саиграчица Бранкица Михајловић казала је да измењени састав селекције САД не сме да завара. – Биће другачије, али њихов систем игре је остао исти, ништа знатно се није променило. Морамо да уђемо мотивисане и фокусиране на оно што треба да урадимо. Довољно смо се спремиле – казала је она.

Тијана Бошковић је навела да не очекује да ће бити лако. – Мислим да смо фаворити против САД јер имамо скоро исту екипу, а противник је у измењеном саставу. Упркос томе, оне се неће предати и играће максимално, али ћемо покушати да их зауставимо – рекла је Тијана Бошковић.

Србија ће после дуела са САД играти у групи још са репрезентацијом Италије.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here