Насловна Мозаик Одбојкаши играју одлучујућу утакмицу против Пољске: Победа или повратак кући

Одбојкаши играју одлучујућу утакмицу против Пољске: Победа или повратак кући

0
ПОДИЈЕЛИ

Одбојкаши немају избора. После пораза од Италије (2:3) “орлови” морају вечерас (21.05) у трећем колу групе Ј да савладају Пољску уколико желе да играју у полуфиналу Ф6 Светске лиге у Рио де Жанеиру. У супротном изабраници Никола Грбића почеће да пакују кофере за повратак у земљу.

sp-odbojka_620x0

„Од “азура” смо изгубили јер смо играли лоше. И сада када анализирам не знам како смо поражени. Али, најважније је да заборавимо Италију и да се окренемо Пољској. Све је врло једноставно, рачуница је лака: победа нас води у полуфинале. За нас је та утакмица бити или не бити. Дошли смо овде да покушамо да се боримо за медаљу“ истиче Александар Атанасијевић.

Сви смо веровали да ће Станковић и другови после дуела са Италијом бити на корак од полуфинала. Али,показали су више лице: успавано у првом сету (23:25), моћно у другом (25:14), несигурно у трећем (23:25), одлучно у четвртом (25:20) и немоћно у петом – 9:15. Могло је да буде и обрнуто, али нажалост, испало је да је окршај са светским првацима Пољацима прави четвртфинални меч.

„Исто би било и да смо победили „азуре“. Наш приступ у вечерашњем мечу мора да буде максималан. Сва наша енергија и концентрација треба да буде усмерена у том правцу, јер нас победа води у полуфинале“ наглашава селектор Никола Грбић.

Кормилар Србије не верује да су играчи потценили ослабљену Италију и да је победа испуштена у трећем сету:

„У трећем код 11:7 нисмо реализовали неколико лаких поена и дозволили им да се врате. Верујем да ћемо против Пољака играти боље, а обично овакви порази делују позитивно на екипу.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here