Насловна Политика Одбио чланску карту ДПС-а, па остао без посла

Одбио чланску карту ДПС-а, па остао без посла

1
ПОДИЈЕЛИ

karikatura-Otkup licnih i pecurki

Подгоричанин Ивица Рацковић поднио је жалбу Министарству рада и социјалног старања против Службе заштите и спасавања Подгорица због, како тврди, политичке дискриминације.

Рацковић тврди да му је ускраћен радни ангажман, јер није члан Демократске партије социјалиста.

Наводи да ће се жалити и омбудсману, јер се осјећа изиграно пошто је 20 година сезонски радио као ватрогасац. Прошао је све обуке, у више наврата му је обећаван стални посао, али је сада остао и без сезонског ангажмана.

Рацковић сматра да је један од разлога што је остао без посла његов одговор на питање „шта вам смета или вас нервира”, приликом тестирања код психолога које је организовано на радном мјесту. На тестирању је одговорио „да га највише боли то што не вјерује овој држави, односно власти, те да је разочаран, јер ако не гласате за ДПС, у данашње вријеме не можете радити ни у комуналном”.

„Последњих 20 година сезонски сам радио као ватрогасац и увијек смо полагали усмени и писмени тест. Ове године су увели ново тестирање, а тест је полагало нас двадесетак. Извјесна госпођа која је дошла из Бироа рада дала нам је тест. Прије тога смо вадили љекарско увјерење, које кошта 65-70 евра. Побунио сам се и отишао код директора да питам због чега ово радимо кад смо већ вадили љекарско. Замолио ме је да урадим тај тест, а од нас је том приликом тражено да будемо искрени… На питање: „Шта ме највише нервира” одговорио сам да ме нервира ова наша држава Црна Гора, а у загради сам написао власт, због тога што не могу добити рјешење за стално запослење, које се дијели и дјеци без искуства, али не и мени који сам ветеран у овом послу. И написао сам да нијесам политички подобан и да је то вјероватно разлог због којег остајем без запослења. Дјеца која су примљена на посао немају положене испите за рад у служби заштите и спасавања, али то изгледа није битно“, прича Рацковић за „Дан”.

Он каже да му је последњих неколико година бивши секретар за комуналне послове у Главном граду Подгорица, члан одбора ДПС-а главног града, Миомир М. Мугоша предлагао, да се са још једним пријатељем, учлани у ДПС, па „да добију посао“.

То је био услов, који нијесам испунио. Са мном је тест полагало још 19 људи, и само ја нијесам примљен. Био сам међу најстаријим сезонцима у ватрогасној, јер су и командири и шефови почели да раде послије мене, али то ми не смета, само желим рјешење, јер нећу да ме уцјењују партијом“, наводи Рацковић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here