Насловна Друштво Одбијена жалба браниоца: Дикић остаје у притвору

Одбијена жалба браниоца: Дикић остаје у притвору

0
ПОДИЈЕЛИ

Апелациони суд одбио је као неосноване жалбе на притвор браниоца Братислава Дикића и остатка групе ухапшених уочи парламентарних избора у Црној Гори под сумњом да су планирали терористички напад.

Подсјетимо да је Ванпретресно вијеће Вишег суда у Подгорици продужило 16. новембра за још два мјесеца притвор Дикићу, Кристини Христић (39), Бранки Милић (61), Милану Душићу (59), Драгану Максићу, Србољубу Ђорђевићу (52), Александру Чуровићу (33), Александару Алексићу (42), Николи Ђурићу (34), Синишу Ћетковићу (37), Дејану Станојевићу (42), Милошу Аћимовићу (26), Ивици Матићу (36) и Перици Андрићу (39).

На ову одлуку браниоци осумњичених су уложили жалбе, које је Апелациони суд одбио уз образложење да је Виши суд правилно поступио, када је осумњиченима продужио притвор, навели су црногорски информативни портали.

“Окривљени су основано сумњиви да су извршили кривично дјело стварање криминалне организације те да уколико буду оглашени кривим може им бити изречена релативно висока казна затвора, која чињеница их свакако не може оставити равнодушним у односу према суду, односно према обавези да се одазивају на позиве суда. Стога је истима оправдано притвор продужен због постојања околности које указују на опасност од бјекства за случај да се окривљени нађу на слободи, будући да се ради о страним држављанима, као и због околности које указују на опасност од утицаја на саизвршиоце”, наводи се у одлуци Аплеационог суда.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here