Насловна Друштво Одбијен приступ ФБИ серверима Демократске партије

Одбијен приступ ФБИ серверима Демократске партије

0
ПОДИЈЕЛИ

Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) затражио је приступ серверима Националног комитета Демократске партије (ДНЦ) који су хаковани прије америчких избора 2016., али је више пута био одбијен, изјавио је директор ФБИ Џејмс Коми Обавештајном одбору америчког Сената, преноси „Восток“.

Коми је рекао да је ЕфБиАј више пута тражио приступ серверима ДНЦ-а, али да је приступ одбијен. „Веома цијењена приватна компанија на крају је добила приступ и подијелила са нама оно што је открила“.

Америчке обавјештајне агенције САД-а тврде да је Русија хаковала документа Демократске партије, и помогла Доналду Трампу да добије изборе, што су руски званичници демантовали. Оснивач Викиликса Џулијан Асанж казао је такође да нису Руси хаковали системе већ да њихови извори били чланови Демократске партије. Он је оцијенио да је на дјелу „масовна хистерија“ против Русије, наглашавајући да јавности није предочен ниједан једини доказ о наводном утицају на изборе у САД.

Подсјетимо, ЕфБиАј је већ водио истрагу против Хилари Клинтон након што је у марту 2015. године откривено је да је у вријеме свог мандата као државног секретара у својој канцеларији користила приватни мејл сервер. Истраживано је да ли је овим чином она прекршила закон о чувању повјерљивих информација.

Новоизабрани амерички предсједник Доналд Трамп такође је негирао наводе да је Русија утицала на изборни ток.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here