Насловна Политика Одбачена пријава против Вукчевића због пријетњи Бојанићу

Одбачена пријава против Вукчевића због пријетњи Бојанићу

0
ПОДИЈЕЛИ

Press-Mladen-Bojanic-za-sajt-2

Црногорско тужилаштво одбило је кривичну пријаву посланика Позитивне Црне Горе, Младена Бојанића, против колеге из Демократске партије социјалиста (ДПС), Зорана Вукчевића, због угрожавања сигурности.

Тужилаштво је одбило кривичну пријаву након осам мјесеци игнорисања, не позивајући посланике Демократског фронта, Небојшу Медојевића и Милутина Ђукановића, који су присуствовали догађају да свједоче, пишу Вијести.

Бојанић је крајем фебруара кривичну пријаву против Вукчевића, због пријетњи на сједници скупштинског Одбора за економију, финансије и буџет, наводећи да је, преслушавањем снимка са сједнице тог тијела, одржане 22. фебруара, недвосмислено утврђено да је Вукчевић рекао да ће му “откинути главу ако га још једном помене”.

Бојанић је, након што је његова кривична пријава одбијена, звао вршиоца дужности Веселина Вучковића, који је рекао да постоји могућност да ће се испитати законитост одлуке.

,,Рекао је да постоји могућност да се испита законитост одлуке, а зашто је то трајало осам мјесеци”, пита се Бојанић и додаје да сада од Вучковића чека објашњење зашто Медојевић и Ђукановић нијесу контактирани и зашто осам мјесеци нико ништа није радио по том питању.

Он је поручио да је ово још један у низу доказа о ефикасности тужилаштва и да је одлука врло дискутабилна по питању законитости.

,,Директорка Мреже за афирмацију невладиног сектора Вања Ћаловић је због тога што је пољубила полицајца кажњена са 500 ЕУР, а неко може да пријети откидањем главе и да прође некажњено”, закључио је Бојанић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here