Насловна Друштво Одаловић напустио конференцију о несталима у Загребу, Сучић вређао Србију

Одаловић напустио конференцију о несталима у Загребу, Сучић вређао Србију

2
ПОДИЈЕЛИ
Вељко Одаловић

 

Конференција на тему „Процес ексхумација и идентификација посмртних остатака лица несталих на подручју Републике Хрватске“ сазвана је с циљем убрзања процеса тражења несталих особа, информисања чланова породица и шире јавности о проблемима и препрекама које оспоравају овај процес.

У току уводног излагања помоћник министра хрватских бранитеља, који уједно води Комисију за заточене и нестале Владе Хрватске, Сучић је уместо извештаја, који није био примерен теми, изрекао бројне увреде на рачун Србије и њених органа.

Он је, између осталог, рекао да је „на Хрватску извршена великосрпска агресија и да је тада бивша ЈНА окупирала Хрватске територије и, како је рекао, извршила бројне тешке злочине.“ 

Повод да Одаловић напусти конференцију је био када је Сучић рекао да „све зло у региону долази из Београда“.

Одаловић је рекао да је срамота злоупотребљавати овакав скуп и да неће дозволити да се на овакав начин вређа држава Србија и напустио конференцију.Вељко Одаловић је објаснио да првенствено није у реду да се овакви скупови злоупотребљавају јер смо овде да решава о судбину несталих лица.

„Острашћеност са којом је председник Комисије говорио о Републици Србији је била толико изражена да је присуствовање таквом скупу чији је он ипак био домаћин било понижавајуће“, рекао је Одаловић.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Taj Odalović je najobičnija ljudska krpa, polizao je sve „lonce“ od Miloševića do Vučića, zaslužio je i mnogo gore od ovoga!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here