Насловна Друштво Од Станковића ни гласа: Расписана потјерница за Божовићем

Од Станковића ни гласа: Расписана потјерница за Божовићем

0
ПОДИЈЕЛИ
Фото: Вијести

Предсједник Вишег суда Борис Савић прихватио је захтјев Специјалног тужилаштва за одређивање притвора и расписао потјерницу за једним од оптужених вођа кавачког клана Игором Божовићем.

„Ванрасправно кривично вијеће Вишег суда у Подгорици одредило је притвор оптуженом И.Б због основане сумње да је извршио кривично дјело стварање криминалне организације из члана 401а став 1 Кривичног законика Црне Горе и због постојања околности које указују да се оптужени крије. Суд је истовремено донио и наредбу за расписивање потјернице за оптуженим И.Б”, наводи се у саопштењу Вишег суда.

Божовић се прекјуче није се појавио на рочишту поводом предлога Специјалног тужилаштва да му се одреди притвор.

Његов адвокат Драгољуб Ђукановић казао је да је његов клијент на лијечењу не прецизирајући гдје.

Божовић је почетком августа напустио спушки затвор, у ком је издржавао петогодишњу казну због шверца кокаина из Јужне Америке у Шпанију. Тек неколико дана касније, суду је стигао предлог специјалног тужиоца да му се одреди притвор. Чини се да се радило о закашњелој реакцији јер је Божовић, како се вјерује, то вријеме искористио да напусти Црну Гору.

Овај Которанин се сумњичи да је са одбјеглим Слободаном Кашћеланом крајем 2010. године организовао криминалну групу а затим врбовали осталих 13 оптужених како би се бавили зеленаштвом, шверцом дроге, прањем новца.

Њих двојица су, према наводима Специјалног тужиоца, били задужени за планирање и вршење кривичних дјела, али и давање упутстава и наредбе осталим члановима криминалне организације.

Актом тужилаштва су обухваћени и Александар Ђуришић, Владимир Божовић, Синиша Влаховић, Игор Ђуришић, Давор Прелевић и Милош Радоњић, који се налазе у бјекству. Такође су оптужени Стефан Брновић из Подгорице, Ђерђ Цамај, Александра Богдановић, Никола Андрић, Игор Андрић, Трипа Мошков и Горан Љубатовић.

Из ДФ-а још прије седам дана упозорили да је Божовић побјегао из државе

Подсјетимо, да је Божовић побјегао из државе а пошао на лијечење, како су тврдили његови адвокати, упозорили су још прије седам дана из Демократског фронта.

„Овдје се десио преседан, и ми основано сумњамо да се ради о синхронизованом дјеловању врха црногорског режима, корумпираних дјелова службе државне безбједности (АНБ) и врха СДТ-а,“ нагласио је тада функционер ДФ-а Небојша Медојевић који је затражио притвор за специјалног тужиоца Миливоја Катнића како не би могао да врши утицај прво на своје службенике, па онда полицију и АНБ у прикривању кривичног дјела које се десило у СДТ-у.

Врховни државни тужилац Ивица Станковић, још увијек се није огласио поводом овог случаја.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here