Насловна Друштво Од сриједе обустава посјета болеснима у Клиничком центру Црне Горе

Од сриједе обустава посјета болеснима у Клиничком центру Црне Горе

0
ПОДИЈЕЛИ

Посјете хоспитализованим болесницима у Клиничком центру Црне Горе (КЦЦГ) од сјутра ће бити обустављене због повећаног броја обољелих од болести сличних грипу.

Како је саопштено из те здравствене установе, посјета се обуставља у складу са препорукама Института за јавно здравље, у вези повећања активности вируса грипа као и регистрованог броја обољелих болести сличних грипу на територији Црне Горе.

Наводи се да информације о здравственом стању пацијената чланови уже породице (супружник, родитељи или дјеца) могу добити на матичном одјељењу путем телефона сваког дана у периоду од 14 до 15 сати.

Обустава посјете трајаће до побољшања епидемиолошке ситуације.

„Апелујемо на грађане да поштују савјете и препоруке љекара и да у циљу превенције избјегавају блиске контакте са обољелим особама, редовно перу руке и избјегавају додиривање очију, носа и уста прљавим рукама“, навели су из те здравствене установе.

Они су препоручили и редовно провјетравање просторија, избјегавање боравка у затвореним просторима гдје се налази велики број људи, практиковање добрих навика, укључујући адекватну исхрану са доста свјежег воћа и поврћа, спавање и физичку активност.

Из КЦЦГ моле грађане за разумијевање и сарадњу, као и да се придржавају наведених савјета у циљу смањења оболијевања од грипа.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here