Насловна Друштво Од Беранаца одузет арсенал оружја и муниције

Од Беранаца одузет арсенал оружја и муниције

0
ПОДИЈЕЛИ

Беранска полиција је претресима двије породичне куће М.П (58) и Н.Д (50), које се налазе у једном селу на подручју те општине, пронашла и одузела седам комада ватреног оружја – аутоматску пушку, три ловачке пушке, војни карабин, ловачки карабин и пиштољ, као и већу количину муниције и више оквира.

oruzije berane

Полиција је претресом куће Н.Д. из Берана пронашла и одузела ловачки карабин, цал. 7,9 мм, са оптичким нишаном, за коју он не посједује оружни лист, 273 комада муниције различитог калибра и пет оквира од аутоматске пушке М-70.

„Беранска полиција је истог дана претресом куће М.П. (58) из пронашла и одузела аутоматску пушку М-70, цал. 7,62 мм, војни карабин, цал. 7,9 мм, ловачку пушку марке „Beretta“, кал. 12 мм, са оружним листом на име треће особе са истеклим роком важења, ловачку пушку, цал. 12 мм, фбр.2270, са оружним листом на име М.П. са истеклим роком важења, ловачки карабин са оптичким нишаном, са оружним листом такође на име М.П. са истеклим роком важења,  пиштољ „ЦЗ“, kал. 7,65 мм, исто са оружним листом на име М.П. са истеклим роком важења, 100 комада муниције различитог калибра, три оквира за аутоматску пушку, један затварач за пушку М-48, два оквира за пиштољ, кал. 7,65 мм, два оквира за пиштољ 7,62 мм, нож за аутоматску пушку и апарат за радио везу“, саопштено је из Управе полиције.

Полицијски службеници су од Н.Д. и М.П. узели изјаве на записник о обавјештењу прикупљеном од грађанина, а у вези са проналаском оружја, муниције и осталих предмета и материја које су држали у илегалном посједу.

„О дођајима је обавијештем замјеник Основног државног тужиоца у Беранама, који се изјаснио да се против њих поднесу кривичне пријаве због основа сумње да су починили кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја“, истичу у Управи полиције.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here