Насловна Издвојено Оцо нације у интермецу

Оцо нације у интермецу

12
ПОДИЈЕЛИ

Васколико српство је чекало Вучићево обраћање у форми одговора Митрополиту. Мада, видјех „Жива истина“ дошао водитељ код неке историчарке, на ноге јој у Биоград, па јој захваљује што му је била гост, а она њему захваљује што јој је дош’о на ноге. Ко је коме ту био гост? Конфузија „Жива истина“ па изнесоше заједно претпоставку, да оцо нације and co. фингирају све па и тај конфликт могуће. Превише параноично па се нећу бавити тим на такав начин, нек се тим баве освједочени ковачи теорија завјере и СФ серијала. Мада „Жива истина“ неријетко личи на сајенс фикшн а актери на ванземаљце. Елем.

Огласио се Вучић „оцо нације и студент генерације“ и требало му је скоро недељу дана да увјери све у ону стару „јутро је паметније од вечери“. Стрпио се док се не сабере а у међувремену су га, евидентно је, брифовали сваковрсни савјетници како да одговори и шта да каже у најављеном одговору митрополиту. Но, оцо нације није рекао ништа, а студент генерације је одлучио да отћути. Да буде у интермецу. Наговорен да реагује нереаговањем. Искусно.

Скоро па Гандијевски, Боже ми опрости на успоредби јер не треба заборавити дојучерашње изјаве студента генерације, док се није домогао власти. А и, шта да каже а да буде сувисло? Да то не буде једна у низу обмана које пролазе кроз српски плебс, и српски „естаблишмент“ као кроз стадо, оваца.

Но, савјетници, опијени од празничног славља и преједени прасића уврнутог репа, по навици, су заборавили нешто, битно. А онда је то пренебрегао и оцо нације. Извињење. Извињење Митрополиту због разних увредљивих изјава сваковрсних режимских пудлица у служби никад „братскијег“ српско црногорског  режима. Почев од „хот“ Зоране од Тузле и оног замрзнутог Селаковића, преко волооког Вулина па све до СНС Мартиновића, појавног облика Дарвинове теорије еволуције.

Притом, додајмо и новинарске трабанте од пословично опозиционог Панчића зимзелена, који је овог пута држао страну Вучићу (можда буде вајдица) па све до настављача кумровачке школе гутача порука, Бошка Јакшића, Весне Малишић (гутачиЦА ) који су мудро отћутали поменутим поводом. Као прави вазали чекали су наредбу „озго“.

Занимљиво да се оцо нације васколиком србству обратио са државне ТВ, баш оне на чијем је челу сподоба Бујошевић ког Вучић and co. зову „ жути бујке“. Добар мотив да се објасни та рашомонијада и оголи суштина те руралне преваре. Само идиот мисли да би Бујошевић да је „жути“ могао бит на челу РТС-а. Само идиот ветеран може помислит да би уредница НИН-а могла бит партизанка Малишић да је жута. Сви су они црвено црни, али не као код Стендала него као црвено црна коалиција. Црвени комунистички а образа црног. Све раде за паре па су за паре и фингирани опоненти Вучићевом режиму.

„Колор шампон“ Бошко Јакшић годинама анализира америчку политику као Цане пребранац или Сима Космос. А да би ова једначина била схватљива и лаицима, флагранатан примјер. На последњем „новинарском“ форуму у Црној Гори гости из Србије су били поменути Јакшић и поменута другарица, гутачица (порука) Малишић. Дакле, „опоненти“ србијанског режима. Ма ‘ајде?! Истина је једна, а она гласи да Вучић у Србији држи све медије под контролом. Као што су у Црној Гори скоро сви медији у служби режима.

Зашто је Вучић изабрао да се обрати са РТС-а, а не рецимо од госпође Марић коју брифује алави супруг Весна Радусиновић. Зато што је Вучић (добро) процијенио да је јавни сервис релевантан, ма какав био. Али опет, не би слова од извињења „Политичару у мантији“ како га називаху дворски керови до јуче. Капирам, као цио цивлизован свијет, комунистичку гамад која пласира ту тезу јер не знају ни за шта осим за отимачину под плаштом „ социјалне правде“.

А у цијелој овој причи сустина стане у пар реценица.

Дакле, митрополит је као духовник по природи ствари изнад политике коју они који су у политику залутали (а таквих је an gro) не разумију па зато и лупетају и држе се смјерница као пијан плота јер они сами политику не умију водити.

Зато им и треба протекторат и зато и слушају беспоговорно. Дакле, у овом случају посматрају политику као голу власт са правом да одлучују без одговорности и по својој вољи.

За разлику од њих које не обавезује ништа, митрополит стоји на позицијама заштите духовног и територијалног јединства Срба и очувања српске државе. И шта је ту спорно? Сматрају, прозвани и незнавени, гријехом што митрополит упозорава државни врх да не чини непромишљено. А он стрепи од најава које имплицира реалност на терену, а која каже да су Албанци на КиМ узурпирали више од 80% имовине Срба и српске земље. Дакле, то су факти.

Митрополит се боји, оправдано, да ће тамо неки „софт Вучић“да озакони отимачину. Јер, Вучић каже „болне одлуке“. Е то упућује на одрицање од дијела територије. Или наиндолентност и узрокује оправдану забринутост митрополита јер неке назнаке од стране званичног Београда кажу да би се то могло ријешити „копромисним“ рјшењем у корист Албанаца. Сва истина, сва суштина.

Потпуно је природно да се Црква бави „Српским Јерусалимом“. Егзистирају ништице које се усред скупштине залажу за независност КИМ па какав је проблем кад митрополит изнесе став? Могуће тај што се у конкретном случају истина не допада фигурама на власти.

12 КОМЕНТАРИ

 1. 12
  2

  Dugo najavljivan odgovor VUCIja . A od svega nista . Ali je nas premijer Markovic onako gordo stao u odbranu svoje koleginice da li zbog LGBT opredjeljenja ili tu IMA NEKA TAJNA VEZA …………

 2. 2
  17

  Ipak smo sinoć na TV Prva čuli najbolje objašnjenje trenutne situacije. Svima je više jasno da je Kosovo završena priča, samo se traži ko će u istoriji ostati zapisan kao novi Vuk Branković, pa da počne kolektivna kuknjava i da na njega svale svu krivicu za promašenu politiku poslednjih decenija. Pokušavaju da to podmetnu Vučiću, a htjeli bi nekako da to ostane makar malo i Đukanovićeva zaostavština iako on u cijeloj priči nije ni luk jeo ni luk mirisao.
  “Mitropolit stoji na pozicijama očuvanja srpske države“ i “albanci su uzurpirali više od 80% srpske zemlje i imovine“. Kakve se gluposti ovdje plasiraju. Kad bi se države dobijale i osvajale kletvama i psovkama, Mitropolit bi imao neku ulogu u istoriji. Ali se države stvaraju mudrom politikom i nekad ratom kao nastavom politike. A nigdje u ovom dijelu svijeta nije niko uspio da otme nečiju imovinu, nije ni u Hrvatskoj pa neće ni na Kosovu. Ali lijepo zvuči za neupućene.

  • 9
   2

   Švalerčino pita li te Mojca koja ti je slava ? Pita li te kad si preverio? Ko bre jadan podmeće Aci i Miloici oni su sami sebi podmetnuli? Umeš pašče da laješ na Mitropolita a dal si ikad reč reko za narko klan Ramuša i Hašima,dal si se igde pobunio protiv neke nepravde ? Sve što znaš je da budeš u guzici siledžijama. Kukavici niko ne zavidi i niko ga ne ceni.

   • 2
    7

    Ramuš i Hašim nijesu naš problem nego kosovski. Ramuša znam jedino kao jako neuspješnog političara. Na bih se bavio ni lokalnim Srbima ni Amfilohijem da se oni po cijeli dan ne bave nama. Oni nemaju drugog posla nego da nam dovijeka rade o glavi. Kad to prestane, prestaću se i ja baviti njima. I nije Mojca nego Nataša.
    Narko dilera ima i ovdje. Dačić je nedavno izjavio na jednoj TV da je afera sa Šarićem pokrenuta od Tadića i Demokratske stranke kada je on odlučio da napusti koaliciju sa njima i ide sa SNS-om; pokrenuli su je da bi njega kompromitovali zbog navodnih njegovih veza sa tim kriminalcima. Zanimljiva izjava.

    • 2
     0

     Nije tvoj problem kad kolju Srbe, nije tvoj problem kad KFOR ne zaštiti orgijanje Šiptarskih bitangi al je tvoj problem kad Srbi u CG traže neka svoja prava.Smeta ti što ima Srba u CG i što je Ramuš neuspešan u čemu jel u ubijanju u proterivanju?
     Svuda ima narko dilera al im je svima šef u Bonstilu.
     Evo stoti put te pitam koja ti je slava, jel se stidiš svoga soja, svoga pradede?
     Ima li neko na groblju iz tvog roda da nema pravoslavni krst i ćirilični natpis?

  • 9
   2

   Комлен стара комуњара.Објасни ти мени,ако је заиста све тако што кажеш,ако је већ КиМ независно,зашто упорно траже од Србије да то призна?Ако је твоја кућа,што ти треба признање од комшије?Има ту нешто више што твој мозак не разумије,да се силом отето може,и мора,вратити,па макар га враћали наши унуци.Чекало се петсто година па се од Турака вратило!!!

   • 2
    9

    Kosovo ne traži priznanje od Srbije. EU traži da Srbija riješi sve svoje probleme sa susjedima ako želi da bude član. Ako ne želi u EU, ne mora rešavati te probleme i može zauvijek ostati u konfliktu.
    Poznavanje istorije ti je naivno. Turci nijesu nikada nikome ništa oteli. Plaćao se porez sultanu kao što se plaća i danas. Pričao mi naš (srpski) seljak iz okoline Pljevalja koji je pamtio to vrijeme da je Turska uprava bila najbolja koju je on zapamtio, bolja i od komunističke. U to vrijeme se plaćao samo jedan porez a danas se plaća 101 i kada platiš više te niko nije dirao ni za šta. Pa srbi se nikada tokom 500 god. nijesu pobunili protiv sultanove vlasti. Karađorđe se jednom pobunio protiv beogradskih dahija i tražio pomoć sultana jer oni nijesu poštovali ni sultanovu vlast. Danas se to slavi kao I srpski
    ustanak, da živi laž.

    • 8
     2

     Aj Komlene skokni do Ulcinja ili možeš i u Tuzi, bliže ti je, pa tamo propagiraj budućnost Montenegra pa ćeš čuti šta braća imaju da tk kažu ,b…..tino…

    • 1
     0

     Pričao ti seljak koji pamti to vreme??? Ti si Komlene biser ovog portala.
     Karadjordjev ustanak je bio u stvari rebalans budžeta. A Ćele kula bilbord.
     Gledaj Natu i man se istorije.

 3. 13
  2

  Комлене сви тоји коментари се своде на позив на пристајање на покоравање, насиље, неправду и лаж.
  Ајде да на овом слободном порталу јавно сучелимо мишљења у колико си кадар да именом и презименом станеш иза овог што пишеш.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here