Насловна Друштво Обустављен поступак против Светозара и Милоша Маровића

Обустављен поступак против Светозара и Милоша Маровића

0
ПОДИЈЕЛИ

Суђење предсједнику Политичког савјета ДПС-а Светозару Маровићу и његовом сину Милошу по тужби аустријске Хета лизинг из Клагенфурта, које је почело у априлу, прекинуто је одлуком судије которског суда Андријане Зечевић.

Svetozar-Marovic-s

Адвокат Хете Огњен Божовић био је изненађен таквом одлуком, која му је тек јуче саопштена, док се адвокат Маровића Владан Бојић није појавио, преносе Дневне новине.

Наиме, Бојић је на дан одржавања прошлог рочишта 12. маја поднио противтужбу и предложио суду да донесе рјешење о спајању парнице или о прекиду поступка до окончања спора по основу противтужбе, јер се ради о прејудицијалном питању за рјешавање овог спора.

„Не могу вам рећи због чега је дошло до прекида поступка, јер рјешење о томе нијесмо примили. Судија је казала да је рјешење о прекиду поступка донијела прошле недјеље и да га је упутила нашој канцеларији у Подгорици, али ми га још нијесмо добили, као ни противтужбу Маровићевог адвоката”, казао је Божовић новинарима.

Предмет спора је наплата новчаног потраживања у износу од 9.980.076,15 евра, након што је аустријска Хета лизинг покренула принудну наплату над имовином Маровића, према мјеницама којима су они као јемци гарантовали оф шор фирми Галаси ЛТД да ће аустријској компанији бити враћен кредит. Тим новцем, посредством фирме Галаxз, купљена је 2008. године луксузна јахта „Ферретти Цустом Лине” која остаје у власништву ХЛА-а до потпуне наплате свих потраживања ХЛАа по основу уговора.

У рјешењу о прекиду поступка судије Зечевић наводи се да је цјелисходније за брже расправљање и смањење трошкова да се прво донесе одлука у поступку који се води по противтужби коју је поднио Маровићев адвокат Бојовић, а да се након окончања тог спора одлучи о основаности захтјева из предметне тужбе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here