Насловна Политика Обрадовић: Власт више брине о ЕУ него о Србији

Обрадовић: Власт више брине о ЕУ него о Србији

0
ПОДИЈЕЛИ

Говор предсједника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића прекинут је у Народној скупштини јер је рекао да власт лаже да се новим законом забрањује продаја земље странцима. Уместо права на реплику Обрадовић је добио нову казну.

„По досадашњем закону страна правна и физичка лица нису могла да купују домаће пољопривредно земљиште. Нови законом по први пут странци могу да купују нашу земљу. То је доказ да никакве разлике нема између садашњег и бившег режима. ДС је потписала ССП, а СНС га спроводи,“ рекао је предсједник посланичке групе Двери Бошко Обрадовић на закључењу јучерашње расправе о измјенама и допунама Закона о пољопривредном земљишту.

Он је истакао да власт лаже грађане Србије, због чега је предсједавајући прекинуо његов говор. Након директног прозивања и напада од стране Маје Гојковић уместо реплике добио је нову опомену и казну.

„Ви већ годинама уназад омогућавате да странци и тајкуни закупљују или купују десетине хиљада хектара наших ораница. Сетимо се само Ваших арапских лажних инвеститора или немачког ‘Тениса’, личних пријатеља председника СНС Александра Вучића, који добијају оно што ниједан српски привредник или пољопривредник не може да добије у својој земљи. Ви бринете да држављани земаља чланица ЕУ добију иста права као и држављани Србије када је у питању куповина непокретности у Србији, иако ми нисмо чланица ЕУ,“ истакао је Обрадовић и истакао:

„То је за Вас хитно да се реши у Народној скупштини. Ви, дакле, као једину бригу имате испуњавање налога из ЕУ. Шта ће бити са држављанима Србије и када ће било која тема од интереса грађана Србије доћи на дневни ред Народне скупштине – Вас то није брига!“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here