Насловна Политика Обрадовић: Унутрашњи дијалог о Косову и Метохији је завршен након изјаве Патријарха

Обрадовић: Унутрашњи дијалог о Косову и Метохији је завршен након изјаве Патријарха

0
ПОДИЈЕЛИ

Што се Српског покрета Двери тиче, такозвани унутрашњи дијалог о Косову који је покренуо Александар Вучић је завршен након изјаве Његове Светости Патријарха Српског Г. Иринеја који је рекао да се Косово и Метохија не смеју ни предати ни поклонити, као и да оно што је силом отето мора бити враћено.

После ових Патријархових речи, иза који стојих вишевековно искуство СПЦ, нема шта да се ни дода ни одузме. После Патријарха се не говори и сматрамо да је овим Вучићев покушај лажног дијалога и окончан. Српски покрет Двери пружа пуну подршку овом ставу Његове Светости и констатује да је Вучићев јучерашњи нови предлог дијалога у септембру мртворођенче, стоји у саопштењу Двери.

„Не може се водити дијалог о сопственој државној територији. Све што је имало да се каже на ту тему записано је у Уставу. Друга је ствар ако неко жели да мења Устав и по наговору страних центара моћи дефинитивно предаје Косово и Метохију у руке Шиптара. Ако је то идеја Александра Вучића, а јесте од тренутка потписивања антиуставних бриселских споразума, сада постаје веома интересантно ко је све спреман да му помогне у овом науму његових страних налогодаваца.

Двери се држе Патријархових речи и стају на страну своје Цркве против које су се сада подигли многи који верно служе интересима Запада и актуелне власти у Србији. Ако Свети Синод и Сабор архијереја СПЦ остану при Патријарховом ставу – не сумњамо да ће против Цркве устати и немачки ђак Александар Вучић који се већ изјаснио да Срби треба да мењају свест. И то ће бити добро и драгоцено јер ће и на тај начин показати своје право лице.“, поручили су из Српског покрета Двери

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here